Regina Maria a României, prezentă în Regatul Unit: Actrița Roxana Lupu joacă acum la ”Barons Court Theatre” din Londra

La finele lunii octombrie și începutul lunii noiembrie timp de câteva zile, a fost proiectat la Londra, la inițiativa Institutului Cultural Român (ICR) filmul închinat Centenarului Unirii ”Marie Queen of Romania”, urmat de un Q&A amplu după film, în prezența Excelenței Sale Laura Popescu ambasadoarea României în Regatul Unit.

Actrița și ambasadoarea, pe urmele Reginei Maria

La proiecția filmului au fost prezente aproximativ 200 de persoane, evenimentul fiind unul dintre cele mai populare de la ICR cu o lista de așteptare care nu a mai putut acomoda toate persoanele doritoare, britanici și români deopotrivă, personajul principal al evenimentului fiind actrița Roxana Lupu care a jucat-o pe Regina Maria în filmul ”Marie Queen of Romania”.

De asemenea, Roxana Lupu a fost prezentă în Londra și pentru a juca rolul principal în una dintre cele mai la modă drame politice contemporane “Shiobhan” scrisă de Gabrielle Curtis. Piesa este produsă de Kibo Productions a fost pusă în scenă la Barons Court Theatre cu un imens succes, reprezentațiile practic, ținându-se cu casa închisă iar piesa va fi reluată din trimestrul doi al anului 2022.

La câteva zile distanță celebra interpretă a rolului ”Reginei Maria” a vizitat împreună cu Excelența Sa ambasadoarea Laura Popescu atât cartierul Ashford acolo unde se află statuia Reginei Maria, ridicată în 2018 la inițiativa Ambasadei Române, cât și castelul Eastwell locul unde a copilărit Regina Maria, astăzi devenit un hotel de 5 stele, renumit și extrem de căutat.

Actrița Roxana Lupu, laureata Galei UCIN în 2020

Filmul ”Marie Queen of Romania” este ultimul film istoric românesc lansat în data de 8 noiembrie 2019, iar unul dintre producătorii este Radu Apostolescu, fiind regizat de regizorul italian Alexis Sweet Cahill.

Pentru acesta s-au făcut filmări în București, Paris și Londra. După Primul Război Mondial, Regatul României este devastat și cufundat în controverse politice și singura speranță a României era Regina Maria a României (interpretată magistral de Roxana Lupu) care avut misiunea extrem de dificilă, adică să facă lobby pentru recunoașterea internațională a Marii Uniri a României la Conferința de Pace de la Paris 1919.

Mai trebuie precizat că filmul a cucerit Marele Premiu al cineaștilor români la Gama UCIN 2020, iar actrița Roxana Lupu premiul pentru cea mai bună actriță pe anul 2020 la aceeași Gală UCIN.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole