Regiunea Europa a OMS: Până în luna martie, se poate ca peste 50% din populație să se infecteze cu Omicron!

Hans Kluge, directorul pentru Regiunea Europa a Organizației Mondiale a Sănătății, avertizează că, în ritmul actual de contaminare, majoritatea persoanelor care trăiesc în această zonă ar putea fi afectate de varianta Omicron. Și asta în doar două luni.

”În acest ritm, Institute for Health Metrics and Evaluation (IHME) prevede că peste 50% din populația regiunii va fi infectată cu Omicron în următoarele șase până la opt săptămâni”, a spus Hans Kluge, într-o conferință de presă online, citat de AFP.

Mutațiile pe care le prezintă această variantă îi permite să pătrundă mult mai ușor în celulele umane, reușind să infecteze chiar și persoane care au mai trecut prin infecție sau vaccinate, explică directorul OMS.

Regiunea Europa a OMS, care include 53 de țări până în Asia Centrală, a înregistrat peste 7 milioane de noi cazuri de Covid-19 în prima săptămână a anului 2022. Potrivit datelor OMS, din 10 ianuarie, 26 de țări au semnalat că peste 1% din populațiile lor erau pozitive la Covid-19 în fiecare săptămână.

Pentru Hans Kluge, amploarea fără precedent de transmitere  a acestei variante a dus la o creștere a numărului spitalizărilor, rata deceselor rămânând stabilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...