Reguli de alimentație: Dieta lui David Popovici, dublu campion mondial la înot

David Popovici (17 ani) este dublu campion mondial la natație, însă drumul înotătorului spre marea performanță a fost unul marcat de muncă, talent și reguli de alimentație.

Un material realizat de Scoala9.ro în toamna anului trecut surprindea câte ceva din regimul de viață al înotătorului, unul povestit de el și de tatăl său într-o discuție cu copiii care se antrenau la bazinul Miramar din București.

Tatăl sportivului spunea că în acea perioadă David mânca un iaurt mare amestecat cu banane, chiar, mere și fulgi de ovăz. A fost completat chiar de înotător, care a spus că printre ingrediente se găsesc și migdalele, și curmalele.
„Vă mai dau un pont”, a continuat tatăl lui, „după antrenament, cam de șase ani, David bea o combinație de lapte, miere și scorțișoară. Uneori lapte, miere și cacao”. Proteinele sunt importante și ar fi important ca pâinea albă să fie înlocuită de cea integrală, iar cârnații să fie excluși din meniu.

David Popovici, primul înotător român care cucerește aurul mondial într-o probă masculină de înot, a vorbit despre dieta sa și într-un interviu pentru publicația americană Swim Swam.

Obiceiurile alimentare deloc ușoare

Îmi era foarte dificil să mă trezesc devreme – nu înțelegeam de ce trebuie să înot la 5 dimineața. Obiceiurile mele alimentare nu îmi făceau situația mai ușoară. Sunt obișnuit să iau micul dejun cu două ore înainte să înot. Iar antrenamentul la 5 însemna să mă așez la masă la 3 dimineața.

Nu a existat nici măcar un moment în care părinții mei să nu-mi fi pregătit micul dejun, arătându-mi o dragoste infinită și un respect enorm pentru visurile mele”, povestea marele campion.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Un membru CA la societățile Primăriei Galați câștigă anual până la...

Dezbaterile coaliției guvernamentale pe tema reducerii cheltuielilor din sectorul bugetar readuc în actualitate faptul că aceleași partide, PSD și PNL, au dat undă verde...