Reguli de circulație în Italia. Informații de care trebuie să țină cont șoferii în Peninsulă

Plănuiești să mergi în Italia cu mașina? Pentru a avea o călătorie fără probleme trebuie să cunoști următoarele reguli de circulație în Italia.

Reguli generale de circulație în Italia

Iată câteva reguli generale importante privind traficul și circulația din Italia. Unele dintre ele pot fi diferite față de cele din țara noastră, așa că este imoprtant să fii la curent.

Consumul de alcool

Limita maximă de alcool în sânge este de 0,5mg/l. Un șofer care este prins că are o alcoolemie de peste 0.8 mg/l în sânge, primește o amendă grea și se poate ajunge chiar la închisoare.

Pentru șoferii care au permis de conducere de mai puțin de trei ani, se aplică o interdicție totală de consum de alcool.

Este interzis condusul sub influența oricărui tip de drog.

Citește și: Reguli de circulație în Franța

Telefonul mobil la volan

Conducătorilor de vehicule, inclusiv bicicliștilor, le este interzis să folosească telefonul mobil în timp ce sunt la volan.

Chiar dacă vehiculul este prins într-un blocaj de trafic, sau stă la semafor, șoferului îi este interzis să folosească telefonul mobil.

Este permisă folosirea dispozitivelor hands-free

De asemenea, legislația italiană interzice folosirea căștilor în timpul condusului. Șoferul poate avea o singură cască, pentru telefonul mobil, dar nu două.

Citește și: Reguli de circulație în Austria

Condusul preventiv în Italia

Pietonii sunt obligați să meargă cât mai departe posibil pe partea stângă a drumului dacă în zonă nu există trotuar. Pe drumurile pietonale, pietonii din Italia ar trebui să meargă pe partea dreaptă.

Începând cu o jumătate de oră înainte de apusul soarelui până la o jumătate de oră după răsăritul soarelui, este interzis ca pietonii să circule pe drum fără lumini stradale

Reguli de circulație în Italia

Șoferii care conduc în Italia trebuie să meargă pe partea dreaptă și să depășească pe stânga.

Ca regulă de bază, în intersecție, șoferii au prioritate de dreapta, dacă nu există indicatoare care să specifice altfel.

Tramvaiele și autobuzele au întotdeauna prioritate. De asemenea, mașinile serviciului poștal au prioritate.

Pe drumurile înguste, vehiculul mai greu (de exemplu, un camion) are prioritate față de vehiculul mai ușor (de exemplu, un autoturism). Pe drumurile montane înguste, traficul ascendent are prioritate față de traficul descendent

Citește și: Reguli de circulație în Suedia

Sensurile giratorii din Italia

Majoritatea sensurilor giratorii din Italia au semne de prioritate și dinți de rechin, ceea ce înseamnă că șoferii care se apropie de un sens giratoriu ar trebui să acorde prioritate șoferilor care sunt deja în sensul giratoriu.

Cu toate acestea, dacă nu există semne de prioritate și / sau alte semne de circulație la un sens giratoriu, șoferii din dreapta au prioritate, la fel ca într-o intersecție obișnuită. Trebuie să fii foarte atent cu acest tip de sens giratoriu, deoarece nu toți utilizatorii drumului sunt conștienți de această regulă.

Oprirea, staționarea sau parcarea

Este interzisă staționarea sau oprirea în locurile în care vehiculul nu este clar vizibil sau este un obstacol în calea altor traficuri, cum ar fi într-o curbă, pe un deal sau într-o intersecție.

De asemenea, staționarea este interzisă în următoarele locuri: într-un tunel, la o trecere la nivel cu calea ferată sau în zonele în care există indicatoare care să semnalizeze acest lucru.

Este interzisă parcarea pe partea stângă a drumului (contra direcției de circulație), de asemenea, în locurile de parcare din stânga. Pe o stradă cu sens unic, puteți parca pe partea stângă, cu condiția să rămână cel puțin 3 m de drum liber.

Este interzisă parcarea într-o o stație de autobuz sau tramvai și în fața zonelor în care se colectează deșeuri.

În toate orașele mari există zone de parcare cu plată, indicate prin semne albastre cu un P. Există, de asemenea, zone în care parcarea este permisă pentru o perioadă limitată de timp. Acestea sunt marcate cu dungi albastre pe drum.

În anumite zone ale centrului istoric al Romei este interzisă parcarea în timpul săptămânii între orele 7:00 – 20:00. Acest lucru nu se aplică rezidenților din acea zonă, scrie TravelInformation.eu.

Limitele de viteză și amenzile pentru depășirea acestora

Toate drumurile au limite de viteză diferite. Pe teritoriul orașelor, viteza maximă este de 50 km / h, iar atunci când circulă în țară șoferii ar trebui să fie atenți la indicatoarele rutiere, deoarece indică limita de viteză. În funcție de tipul de drum, viteza maximă poate fi de 90, 110 sau 130 km / h.

Șoferii locali ignoră adesea limitele de viteză. Cu toate acestea, vizitatorii străini nu ar trebui să încalce reglementările locale de trafic. Amenzile pentru încălcarea regulilor de circulație din Italia sunt cele mai mari din Europa.

De exemplu, pentru o depășire a limitei de viteză cu 5 – 30 km / h se poate primi o amendă de 30 – 200 euro. Șoferii, care depășesc viteza cu mai mult de 30 km / h, vor primi o amendă între 400 și 1400 de euro și le va fi suspendat dreptul de a conduce un vehicul.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...
Eugen Teodorovici (INQUAM Photos Octav Ganea)

Un banner mai eficient decât diplomația română

Incidentul petrecut la meciul de fotbal dintre echipa naţională a României și o echipă a unei provincii din Republica Serbia (câștigat de noi cu...