Regulile din ziua alegerilor parlamentare pentru românii diagnosticați cu Covid-19 care vor să voteze

Biroul Electoral Central a stabilit condițiile în care vor putea vota la alegerile parlamentare persoanele aflate în carantină sau în izolare.

Până pe 5 decembrie DSP-urile au termen să trimită birourilor electorale de circumscripţie lista persoanelor aflate în carantină/izolare care au cerut să voteze prin urna mobilă.

 inclusiv persoanele bolnave sau suspecte de coronavirus care se află în izolare sau carantină își pot exercita dreptul electoral pe 6 decembrie. Autoritățile pun la dispoziția acestora urnei speciale.

Modelul cererii pentru urna specială poate fi descărcat AICI.

Cum este cerută urna specială?

Dacă se află in carantină, cetățeanul să depună o cerere pentru urna specială. Alături de document trebuie să se regăsească copia deciziei de carantină emisă de direcţia de sănătate publică judeţeană sau a municipiului Bucureşti.

Dacă se află în izolare, alegătorul trebuie să depună cerere pentru urna mobilă alături de copia unuia dintre următoarele documente:

  • biletul de externare din unitatea sanitară care confirmă diagnosticul şi indicaţia de izolare;
  • decizia de izolare emisă de direcţia de sănătate publică judeţeană/ a municipiului Bucureşti;
  • rezultatul testării COVID-19 RT-PCR (pozitiv) din ultimele 14 zile.

Cetăţenii pot transmite  cererile pentru urna specială, prin mijloace electronice, biroului electoral de circumscripţie sau oficiului electoral, până cel mai târziu pe 4 decembrie 2020.

Cererile sunt primite de biroul electoral de circumscripţie sau oficiul electoral, sunt imprimate, după care sunt transmise prin prefectură, până cel târziu pe 6 decembrie 2020, ora 10:00, biroului electoral al secţiei de votare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...