Reîncep, în etape, lucrările la Centura Bucureștiului

Inelul de sud al Autostrăzii Centura Bucureștiului intră de joi în lucru. Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, promite că, până la sfârşitul anului, toate cele trei tronsoane vor fi în execuție.

În ședința de Guvern de miercuri seara, ministrul a anunțat demararea lucrările pentru toate cele trei tronsoane de 52 de kilometri ale autostrăzii de centură a Bucureştiului, inelul de sud.

Conform acestuia, Pe Tronsonul 2 s-a semnat miercuri autorizaţia de construire iar joi va fi emis ordinul de începere pentru diferenţa de 14,6 km. În ceea ce priveşte Tronsonul 1, proiectul autorizat este depus și va fi evaluat în Comitetul Tehnic al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, urmând ca ordinul de începere a lucrărilor să fie emis la mijlocul lunii noiembrie, cel mai târziu la sfârşitul lunii în noiembrie acest an.

„Pentru Tronsonul 3, proiectul tehnic înregistrat întârzie, el trebuia să fie depus în luna mai, a primit acea extensie de şase luni, a depăşit acea extensie, am aplicat penalitatea de un milion către antreprenor, aşteptăm în următoarele două, trei săptămâni să se predea documentaţia şi să îşi urmeze cursul de avizare, astfel încât noi ne propunem ca până la sfârşitul anului să dăm ordinul de începere şi pentru Tronsonul numărul 3, pentru toate cele trei tronsoane, vorbesc de 52 de km – Autostrada de Centură a Bucureştiului, inelul de sud”, a spus Bode în şedinţa de Guvern.

Ministrul a ținut să se laude cu faptul că, în ultimele luni, s-au primit două decizii favorabile de peste un miliard de euro fonduri europene nerambursabile. Este vorba de varianta ocolitoare Bacău şi Autostrada Sibiu-Piteşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...