Reînvierea digitală a oamenilor decedați e pusă la cale de Microsoft

Publicat: 26 ian. 2021, 08:00, de Roxana Roseti, în TEHNOLOGIE , ? cititori
Reînvierea digitală a oamenilor decedați e pusă la cale de Microsoft

Un brevet al Microsoft indică posibilitatea de reîncarnare digitală a oamenilor, pe post de chat bot. Brevetul crește posibilitatea de a crea un chat bot din „profilul” unei anumite persoane.

În loc să folosească metoda convențională de instruire a robotilor de chat folosind conversații și materiale de la un eșantion larg de utilizatori, Microsoft a găsit această soluție, potrivit revistei americane Forbes.

Sistemul ar folosi „date sociale”, cum ar fi imagini, date vocale, postări pe rețelele sociale, mesaje electronice și scrisori scrise, pentru a construi un profil al unei persoane. „Datele sociale pot fi utilizate pentru a crea sau modifica un index special în tema personalității persoanei specifice. Indicele special poate fi folosit pentru a instrui un chat bot pentru a conversa și a interacționa în personalitatea unui anumit om”, se arată în brevet.

Un chat bot poate „suna” chiar ca o persoana reală. „În anumite aspecte, un font de voce al persoanei specifice poate fi generat folosind înregistrări și date sonore legate de persoana respectivă”, se mai arată în brevetul Microsoft.