Renault concediază 350 de angajați și micșorează producția

Producătorul auto Renault va disponibiliza, până la sfârșitul anului, 350 de angajați de la subsidiara sa din Slovenia, ca urmare a crizei de materie primă. De asemenea, producția va fi redusă de la 650 la 490 de mașini pe zi.

Subsidiara Renault din Slovenia – Revoz – va renunţa până la finalul anului la 350 de angajaţi, respectiv aproximativ 14,5% din forţa sa de muncă, din cauza deficitului de componente electronice, informează agenția internatională Xinhua.

„Condiţiile nesigure din industria auto sunt în principal rezultatul deficitului de semiconductori, precum şi alte dificultăţi, care sunt legate de pandemia de COVID-19 sau de lipsa componentelor şi a problemelor cu materiile prime”, informează sursa citată.

Revoz este unul din principalii exportatori ai Sloveniei. În prezent are 2.400 de angajați. La fabricile Renault din Slovenia se produc  modele precum Clio sau Twingo, atât electrice, cât și pe benzină.

Producție mai mică de mașini

Grupul francez Renault își va micșora, tot în acest an, producția de mașini, până la aproximativ 105.000 de vehicule, de la 140.000 unităţi, cât a produs  în 2020. În ultimele luni, producătorii auto din întreaga lume au fost forţaţi să reducă ritmul producţiei din cauza problemelor în aprovizionare cu semiconductori. Odată cu revenirea cererii de consum, companiile auto trebuie să concureze cu alte industrii mari consumatoare de cipuri, precum calculatoarele personale, smartphone-uri şi obiecte conectate, care captează o mare parte din oferta de semiconductori. Din cauza penuriei de cipuri, și compania americană Apple își va micșora considerabil producția de Iphone13.

În acest context, grupul Renault a fost nevoit să extindă, până la finele anului, perioadele în care activitatea celor trei uzine ale sale din Spania va fi parţial suspendată, din cauza problemelor globale de aprovizionare cu semiconductori. Totodată, producția de motoare de la uzina din Valladolid ar putea fi suspendată până la 17 zile.

Compania Renault activează și în Romnânia, din anul 1999, când a preluat compania românească, Dacia. După lansarea modelului Logan, Dacia a redevenit un jucător important pe piața auto europeană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

India va depăși China la numărul de locuitori, în acest an

India ar putea fi țara cea mai populată din lume până la mijlocul acestui an, depășind China cu aproape trei milioane de locuitori, potrivit...