Reporterul PRO TV Marius Buga, arestat preventiv 30 de zile pentru acte sexuale un băiat de 15 ani

Reporterul PRO TV Marius Buga a fost arestat preventiv 30 de zile, miercuri seară, într-un dosar în care este acuzat de săvârşirea infracţiunii de act sexual cu un minor. Este vorba despre un băiat de 16 ani, dintr-un centru de plasament cu care corespondentul Pro TV în judeţul Dâmboviţa ar fi întreținut acte sexuale anul trecut.

Reținut inițial pentru 24 de ore, Marius Buga a fost prezentat la Judecătoria Târgovişte cu propunere de arestare preventivă.

Propunerea a fost acceptată de judecătorul de drepturi şi libertăţi, care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a inculpatului, potrivit Agerpres.

Marius Buga este acuzat că a agresat un băiat minor, „în perioada cuprinsă între vara anului 2021 și data de 5 februarie 2023”, anunță Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgoviște, într-un comunicat.

Potrivit sursei citate, bărbatul de 42 de ani este acuzată că „a întreținut acte sexuale orale și anale cu un minor, cunoscând că aceasta are vârsta mai mică de 16 ani şi profitând de situaţia vădit vulnerabilă a persoanei vătămate, datorată faptului că era instituţionalizat într-o casă de tip familial şi nu beneficia de sprijin material şi emoţional din partea părinţilor.”

„La Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgovişte s-a înregistrat un dosar penal în care s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de o persoană de sex masculin sub aspectul săvârşirii infracţiunii de act sexual cu un minor, prev. de art. 220 alin. 1 şi 4 lit. e din Codul Penal. Faţă de persoana de sex masculin a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore”, a transmis, miercuri, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa.

Reacția Pro TV la cazul Marius Buga

„Am aflat cu surprindere despre investigația care îl vizează pe angajatul Marius Buga. La nivel de companie condamnăm cu tărie orice acțiune imorală. Nu putem comenta această situație, dar suntem convinși că autoritățile iau toate măsurile pentru clarificarea acesteia. În momentul în care vom avea toate informațiile relevante, vom face demersurile necesare în cadrul companiei. Protecția minorilor este extrem de importantă pentru fiecare dintre noi!”, a transmis Pro TV.

Pe de altă parte, colegii săi de la redacția site-ului targovistenews.ro îl apără pe corespondentul Pro TV. Aceștia au fost contactați de EVZ și au declarat că:

„Nu sunt elemente care sa susțină o asemenea reclamație. Cercetările vor arată adevarul’, e poziția oficială a site-ului de știri locale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...