Republica Moldova: Imagini video cu coloane de tehnică americană distribuite în mediul online în scop de dezinformare

Ministerul Apărării moldovean a făcut unele precizări vineri seara după ce în mediul online au fost distribuite mai multe secvenţe video cu deplasarea, pe drumurile naţionale, a unor coloane de tehnică militară care aparţine armatei SUA. În acest sens, reprezentanţii Ministerului Apărării informează că aceste înregistrări video datează de acum şase ani, relatează Ziarul de Gardă din Chişinău.

„Imaginile au fost realizate în timpul desfăşurării exerciţiului moldo-american ‘Dragon Pioneer’ din anul 2016. Toate aceste filmuleţe sunt însoţite de mesaje provocatoare, care au scopul de a crea panică şi dezinformare populaţiei”, menţionează ministerul.

Totodată, în privinţa videoclipurilor distribuite în care apar unităţi de tehnică militară ale Armatei Naţionale, surprinse pe străzile din mai multe localităţi din Republica Moldova, ministerul afirmă că acestea se deplasează de la locurile de dislocare permanentă spre centrele de instruire ale armatei, unde participă la exerciţiul ‘Scutul de foc 2022’.

„În contextul desfăşurării exerciţiului respectiv, unităţile de tehnică militară vor continua să se deplaseze pe drumurile naţionale. Îndemnăm cetăţenii la calm şi vigilenţă maximă. Informaţi-vă doar din surse sigure şi de încredere!”, notează Ministerul Apărării.

Exerciţiul „Scutul de Foc- 2022” are loc în perioada 12-23 septembrie şi se desfăşoară conform planului de instruire pe anul 2022. Antrenamentele au ca scop dezvoltarea capabilităţilor operaţionale şi creşterea interoperabilităţii efectivului participant.

La exerciţiul organizat anual, începând cu 2015, sunt implicate unităţi de tehnică militară şi sisteme de artilerie din dotarea armatei moldovene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Atac cu 130 de rachete în Tel Aviv. Ambasadorul Israelului în...

Ploaie de rachete lansate din Fâşia Gaza spre metropola israeliană Tel Aviv. Mişcarea islamistă Hamas a anunţat marţi seara că a lansat 130 de...

India va depăși China la numărul de locuitori, în acest an

India ar putea fi țara cea mai populată din lume până la mijlocul acestui an, depășind China cu aproape trei milioane de locuitori, potrivit...