Republica Moldova întoarce ajutorul oferit de România: 27 de medici și asistenți vin la noi în țară pentru a ajuta pacienții COVID

O nouă echipă de medici și asistenți din Republica Moldova ajunge luni la spitalul modular din Leţcani, judeţul Iaşi, pentru a ajuta la tratarea pacienţilor infectaţi cu COVID-19.

20 de medici şi asistente medicale, precum şi 7 paramedici, vor ajunge astăzi în România, a anunţat Ministerul moldovean al Sănătăţii, citat de Deschide.md, Ziarul de Gardă şi Timpul.md.

Cei 27 de medici şi asistenţi medicali vor înlocui echipa de 22 de medici şi 10 paramedici care s-a alăturat anterior lucrătorilor medicali din România timp de câteva săptămâni. Noua echipă de lucrători medicali se va afla la Iaşi până pe 14 noiembrie, potrivit Ministerului Sănătăţii de la Chişinău, relatează Agerpres.

„Spitalele din România sunt copleşite de numărul de pacienţi de COVID-19. În această situaţie extrem de gravă, guvernul Republicii Moldova vine cu un gest simbolic, deoarece înţelegem că este necesar de a ne uni forţele pentru că, mai mult ca oricând, personalul medical şi sistemul sanitar al României au nevoie de ajutor. Solidaritatea şi responsabilitatea sunt cruciale în aceste momente, reprezentând principiile pe care se bazează Uniunea Europeană”, a declarat şefa executivului moldovean Natalia Gavriliţa, citată de Timpul.md.

La 18 octombrie, Republica Moldova a trimis un grup de 22 de medici şi 10 paramedici în România într-o misiune umanitară la spitalul modular COVID de la Leţcani pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu COVID-19, precizează media menţionate.

În luna mai 2020, o echipa formată din 42 de medici şi asistenţi medicali din cadrul Ministerului Apărării Naţionale şi Ministerului Sănătăţii din România a venit în Republica Moldova pentru a completa echipele medicale în lupta împotriva pandemiei de COVID-19, aminteşte Ziarul de Gardă.

Specialiştii români au desfăşurat, timp de 15 zile, activităţi de acordare a asistenţei medicale şi de îngrijire a pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19, precum şi misiuni de instruire a personalului medical în unităţi sanitare din Bălţi, Chişinău şi Cahul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Afacerea “CÂINELE FĂRĂ STĂPÂN” la vârful Curții de Conturi a României

Sorin Lazăr, consilier de conturi în cadrul Curții de Conturi a României, este acuzat de mai mulți iubitori de animale că ar fi tras...