Restricții dure în Europa pentru limitarea răspândirii Covid-19: Carantină nocturnă în anumite țări

Restricții drastice în două țări din Europa. Aici oamenii nu mai au voie să iasă din casă între ora 21:00 și 06:00, măsură impusă pentru limitarea răspândirii coronavirusului.

20 de milioane de oameni din marile orașe ale Franței și 28 de milioane de englezi trăiesc, astăzi, cu restricții dure pentru a limita răspândirea virusului ucigaș.

A fost liniște pe străzile Parisului la începutul unei luni de carantină nocturnă.

”Normal, sâmbătă noaptea pe Champs Elysee este trafic aglomerat și avem clienți. De acum, gata cu clienții pe timp de noapte, în următoarele 3 săptămâni”, a declarat un taximetrist, potrivit ȘtirileProTv.

La fel ca și la explozia pandemiei din primăvară, nimeni nu mai poate ieși din casă, între 9 seara și șase dimineața, dacă nu merge sau revine de la lucru, sau dacă nu are o urgență medicală. Sunt vizați de interdicții peste 20 de milioane de francezi din regiunea Parisului şi din zonele metropolitane ale celor mai mari oraşe din Franţa.

Carantină nocturnă și în Belgia

Și în Belgia numărul de infectări a explodat. În această țară au fost anunțate vineri peste 10.500 de cazuri de coronavirus. În această situație, Guvernul va introduce noi restricții, inclusiv carantina- de la miezul nopții până la ora 05:00, iar vânzarea băuturilor alcoolice va fi interzisă după ora 20:00.

”În primul rând, vom limita numărul contacţilor apropiaţi pe care îi puteţi avea la unul singur. Munca de acasă trebuie să devină normă, pentru cei care pot face asta. Barurile şi restaurantele se închid pentru o lună”, a declarat premierul belgian, Alexander De Croo.

Restricții în Marea Britanie

Peste 28 de milioane de englezi trăiesc de sâmbătă cu noi restricţii, corespunzătoare nivelurilor 2 și 3 de alertă epidemiologică, unde este risc ridicat, respectiv foarte ridicat de răspândire a coronavirusului. Londra a fost plasata sub nivelul 2 de alertă, începând de azi-noapte. Asta înseamnă că se interzic întâlnirile în spaţii închise între membrii unor familii diferite.

”Cazurile de infectare (în Greater Manchester) s-au dublat în ultimele nouă zile. Numărul pacienților cu Covid de la terapie intensivă, în Manchester, este deja cu peste 40% mai mare decât la apogeul din valul întâi. Evident, guvernul național trebuie să-și rezerve dreptul de a interveni și a face ce este necesar”, a declarat premierul britanic, Boris Johnson.

Primarul din Liverpool şi el unul dintre “cârcotași”, le cere acum oamenilor să respecte regulie de lockdown, după ce fratele lui, bolnav de Covid, a murit.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole