Resturile blocului prăbușit pe 24 iunie în Florida au fost demolate

Ceea ce a mai rămas din clădirea prăbuşită pe 24 iunie în statul Florida va fi demolat în noaptea de duminică spre luni (ora SUA), înaintea sosirii unei furtuni tropicale, a anunţat primarul comitatului Miami-Dade, Daniella Levine, relatează AFP.

Demolarea va avea loc între orele 22:00 şi 03:00 folosind mici explozivi plasaţi strategic’‘, a declarat Daniella Levine într-o conferinţă de presă.

O mare parte a clădirii cu 12 etaje, numită Champlain Towers South, s-a prăbuşit în miezul nopţii, pe 24 iunie, într-un nor de praf, fiind una dintre cele mai grave catastrofe urbane din istoria SUA și a stârnit îngrijorări inclusiv în România, care construiește din greu în zone nisipoase, precum Mamaia.

Autorităţile din statul american se tem că şi restul clădirii se poate prăbuşi, ameninţând siguranţa salvatorilor. Aceste temeri au fost agravate de sosirea furtunii tropicale Elsa, aşteptată marţi în Florida.

Căutarea victimelor a fost suspendată sâmbătă pentru pregătirea demolării, în timp ce bilanţul catastrofei este de 24 de morţi şi 121 de răniţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...