Pentru început aveţi nevoie de 500 g de carne tocată (amestec vită/porc), 250 ml lapte, 75 g pesmet, 1 ou, 1 ceapă, sare, piper, condimente după gust”, nota ambasada în anul pandemic 2020, atunci când se lucra preponderent de acasă.

Rețeta chifteluțelor de la IKEA

„Toacă ceapa mărunt şi căleşte-o în puţin unt, fără a o rumeni. Înmoaie pesmetul în lapte. Amestecă carnea tocată cu ceapa, oul, laptele / pesmetul și condimentele. Adăugă puțină apă, dacă este nevoie. Modelează chifteluţele şi apoi rumeneşte-le într-o tigaie, într-o cantitate suficientă de unt topit.

Întoarce-le şi lasă-le să se rumenească pe toate părțile. Servește cu piure de cartofi sau cartofi fierţi și sos de merişoare (dacă ai apucat să-ţi cumperi). PS Cei care nu muncesc de acasă sunt rugaţi să ignore acest mesaj”, era mesajul postat pe Facebook de Ambasada Suediei în România, în martie anul acesta.

Chifteluţele se găsesc în atâtea bucătării încât n-am putea zice unde au apărut prima dată. Nu, nu îşi au originile la IKEA. Nouă ne plac cu piure de cartofi, gem de merişoare şi castraveţi muraţi – YUMMY (Nu fiţi critici! Gusturile nu se discută)”, mai nota Ambasada Suediei în România, la un moment dat, tot pe Facebook.