Ministrul Sănătății: Pastilele de iodură de potasiu, doar pe bază de rețetă

Ministrul Alexandru Rafila a subliniat, luni, în mod categoric că pastilele de iodură de potasiu sunt eliberate doar pe bază de reţetă, potrivit legii, iar varianta ca acestea să fie returnate în depozit va fi discutată la „momentul potrivit”.

„Noi suntem datori ca şi stat, nu neapărat ca şi Minister al Sănătăţii, să asigurăm câteva produse care pot fi utilizate într-o situaţie specială. (…) Noi nu putem să eludăm legea şi să eliberăm fără prescripţie medicală un produs care este în categoria produselor care se livrează pe bază de prescripţie medicală. Cred că o mai mare responsabilitate, atât din partea medicilor, din partea populaţiei, o înţelegere mai clară a contextului în care ne găsim în momentul de faţă va duce în timp la schimbarea acestei situaţii”, a precizat ministrul Sănătății.

Potrivit raportărilor din luna august, numărul persoanelor care au achiziționat aceste pastile a crescut aproape de 200 de ori faţă de luna precedentă.

La întrebarea referitoare la posibilitatea ca aceste pastile să fie întoarse în depozite, Alexandru Rafila a răspuns: „O să luăm decizia potrivită în momentul potrivit. Important este să existe disponibilitate în cele peste 2.500 de farmacii la nivelul ţării”.

Ministrul a mai precizat că aceste pastile au o valabilitate de trei ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...