Reținut de poliție după o înșelăciune de 1 milion de lei. Cum păcălea victimele

Un bărbat în vârstă de 30 ani a fost reţinut de poliţişti într-un dosar penal în care este acuzat de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, falsificare de instrumente oficiale şi folosirea instrumentelor false.

„Poliţiştii băcăuani, specializaţi în investigarea criminalităţii economice, au reţinut un bărbat de 30 de ani, din judeţul Bacău, existând suspiciunea că acesta a indus în eroare 3 persoane vătămate ce îşi desfăşoară activitatea în domeniul intermedierii comerţului cerealelor şi produselor chimice folosite în agricultură. Bărbatul, prin prezentarea ca adevărate a unor înscrisuri falsificate ce nu reprezentau realitatea (facturi fiscale, facturi proforme, dovezi de efectuare a plăţilor), a determinat 3 persoane să-i livreze cantităţi de cereale şi îngrăşăminte pe care ulterior nu le-a achitat, respectiv să efectueze plăţi în avans pentru livrări de produse chimice destinate agriculturii fără ca ulterior să onoreze aceste înţelegeri”, a declarat, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, comisarul Oana Irina Năforniţă.

Prejudiciul cauzat se ridică la peste un milion de lei.

Bărbatul a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore şi va fi prezentat instanţei de judecată cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

India va depăși China la numărul de locuitori, în acest an

India ar putea fi țara cea mai populată din lume până la mijlocul acestui an, depășind China cu aproape trei milioane de locuitori, potrivit...