Retrospectiva ride-hailing 2020: Cea mai lungă cursă Bolt a fost de 98 de km

Publicat: 29 dec. 2020, 09:30, de Aurel Drăgan, în ESENȚIAL
Retrospectiva ride-hailing 2020: Cea mai lungă cursă Bolt a fost de 98 de km
Bolt trotinete electrice

Bolt, platforma europeană de transport la cerere, a făcut retrospectiva 2020 din punctul de vedere al celor mai populare destinații ale utilizatorilor și ratingurilor, analizând informațiile din ride-hailing și micromobilitate.

Serviciile de ride-hailing au fost foarte căutate mai ales în a doua jumătate a anului, când condițiile de izolare și distanțare s-au stabilizat, dar clasamentul destinațiilor favorite nu s-a schimbat foarte mult față de cel de anul trecut.

Gara de Nord din București este pe primul loc în preferințele utilizatorilor aplicației, iar pe locul doi în top se află Iulius Mall din Cluj-Napoca. Spre deosebire de anul trecut, când Aeroportul Henri Coandă din București deținea prima poziție, anul acesta este pe locul trei.

Centrele comerciale se află în preferințele utilizatorilor și anul acesta, astfel că mall-urile ParkLake Shopping Center și AFI Cotroceni din București sunt pe locurile patru și cinci. Lista este completată de Complexul Studențesc Hașdeu din Cluj-Napoca, Băneasa Shopping City din București și Gara din Cluj-Napoca.

Atunci când vine vorba despre cea mai lungă călătorie cu Bolt, aceasta a avut 98,58 km, adică 151 de minute.

România este pe primul loc atunci când vine vorba despre evaluarea șoferilor parteneri de către pasageri, având un nivel mediu apropiat de 5 puncte (maximum), iar cel mai mare bacșiș înregistrat în aplicație (o facilitate introdusă de companie anul acesta) a fost de 80 de lei.

„Anul acesta a fost unul foarte complex și dificil atât pentru noi cât și pentru șoferii noștri parteneri. Faptul că am reușit, împreună, să menținem ratingul la nivelul maxim, clasându-ne pe primul loc între toate subsidiarele Bolt din Europa, în condițiile dublării operațiunilor și ale unor circumstanțe de piață complet neobișnuite, este o realizare foarte importantă”, spune Cristian Sălceanu, Country Manager Bolt România.

Închirierea de trotinete electrice

Statisticile Bolt includ și informații cu privire la cele mai populare destinații pentru cursele cu trotinetele electrice, serviciile de închiriere a acestor vehicule fiind lansate anul acesta în România. Astfel, Parcul Regele Mihai (Herăstrău), Piața Victoriei, Fabrica de Bere Bună (Calea Victoriei), Parcul Cișmigiu, Piața Victoriei, Piața Romană, Cercul Militar Național, Grădina Eden, Piața Universității, Promenada Mall și Unirea Shopping Center sunt principalele puncte în care bucureștenii și-au dorit să ajungă cu trotineta. Anul viitor, statisticile se vor completa cu mai multe orașe din țară, în care trotinetele verzi și-au făcut sau își vor face apariția.

Tot la capitolul micromobilitate, cea mai lungă călătorie cu trotineta electrică de anul acesta a avut aproximativ 42 de kilometri, adică 397 de minute, și a fost înregistrată în București, iar în Constanța, cursa cea mai lungă a numărat 39 de kilometri, parcurși în 181 de minute.

Bolt este cea mai mare platformă europeană de mobilitate, care are drept scop să facă mobilitatea urbană mai accesibilă, convenabilă și responsabilă. Bolt are peste 50 de milioane de utilizatori înregistrați în peste 40 de țări din Europa și Africa. Serviciile sale variază de la ride-hailing, la micromobilitate cu trotinete și biciclete electrice, până la livrarea de alimente și pachete.