Revin declarațiile pe proprie răspundere. În ce condiții poți ieși noaptea din casă

Revin declarațiile pe proprie răspundere. Autoritățile au luat noi măsuri pentru limitarea răspândirii cazurilor de coronavirus, printre care și impunerea de noi restricții pe timpul nopții. Astfel, după orele 22:00-23:00 până la 05:00-06:00, oamenii vor avea voie să iasă din case doar pentru motive absolut necesare. Premierul Ludovic Orban a vorbit despre această restricție.

Premierul Ludovic Orban a declarat la Digi24 că pe timpul nopții, deplasarea va fi permisă doar pentru job, din motiv medicale, mai exact, doar pentru motivele absolut necesare. La aceste motive nu se poate introduce și achiziția de alimente, fiindcă magazinele vor fi închise.

„Am constata că foarte multe cazuri apar la petreceri private care fie se organizează în spații private, fie în diferite de exemplu în Centrul Vechi, în Herăstrău. Se fac petreceri, inclusiv întâlniri. M-am dus într-o seară acasă și am văzut pe două străzi secundare grupuri de câte 15-20 de adolescenți care stăteau fără mască.

Ce nu înțeleg foarte mulți tineri, că asta este o chestiune de responsabilitate. Un tânăr este mai puțin în pericol dacă se infectează, în schimb duce boala acasă, la bunici. Poate să le afecteze sănătatea celor pe care îi iubesc”, a declarat Ludovic Orban.

Orban a declarat că restricțiile de circulație vor fi impuse între orele 22-23 și 05:00-06:00, iar cei care vor ieși pentru anumite motive, vor trebui să prezinte o declarație pe proprie răspundere, care ar putea fi acceptată și în format online.

„Ne-am mai îmbunătățit. E posibil să se accepte pe format online, să arăți telefonul. Încercăm să vedem cum o reglementăm să nu fie neapărat pe hârtie. Însă știți cum e, când omul semnează declarația pe proprie răspundere se gândește de 3 ori. Amenzile sunt pentru nerespectarea regulilor”

„Dacă ești oprit de poliție și nu te încadrezi în situațiile prevăzute, vei fi amendat”, a spus Ludovic Orban.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole