Rezerva valutară a țării s-a majorat în decembrie 2020 cu 4 miliarde euro

Rezervele valutare la Banca Naţională a României (BNR) se situau la nivelul de 37,38 miliarde euro, în creştere cu 12% faţă de 33,39 miliarde euro la 30 noiembrie 2020, arată datele BNR, adică un plus de aproape 4 miliarde euro.

„La 31 decembrie 2020, rezervele valutare la Banca Naţională a României se situau la nivelul de 37,38 miliarde euro, faţă de 33,39 miliarde euro la 30 noiembrie 2020. În cursul lunii au avut loc următoarele operaţiuni: Intrări de 7,04 miliarde euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor (inclusiv sumele rezultate din emisiunile de euroobligaţiuni ale Ministerului Finanţelor pe piaţa externă în valoare nominală de 2,5 miliarde euro precum şi a împrumutului de la Comisia Europeană obţinut prin programul SURE în valoare de 3,04 miliarde euro), alimentarea contului Comisiei Europene şi altele; Ieşiri de 3,05 miliarde euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit (inclusiv cele care au rezultat din reducerea ratei rezervei minime obligatorii aplicabile pasivelor în valută începând cu perioada 24 noiembrie – 23 decembrie 2020, de la 6% la 5%), plăti de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută şi altele”, arată comunicatul BNR.

Nivelul rezervei de aur s-a menţinut la 103,6 tone. În condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia s-a situat la 5,14 miliarde euro.

Rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) la 31 decembrie 2020 au fost de 42,51 miliarde euro, faţă de 38,44 miliarde euro la 30 noiembrie 2020.

Plăţile scadente în luna ianuarie 2021 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanţelor, însumează circa 144 milioane euro.

1 COMENTARIU

  1. Rezerva valutară a țării s-a majorat în decembrie 2020 cu 4 miliarde euro . Inteligenta romanului cel din ur,a .
    Mutația coronavirusului din Africa de Sud ar putea fi o amenințare pentru vaccinuri
    Două țări au anunțat două mutații semnificative cornavirus în ultimele săptămâni de 2020. B.1.1.7 Marea Britanie și Africa de Sud 501.V2 atât a făcut știri într – o chestiune de zile. Ambele sunt mai infecțioase decât progenitorii lor, au spus rapoartele inițiale, dar ne-am concentrat mai ales pe varianta Regatului Unit. Cu toate acestea, experții britanici consideră că tulpina sud-africană ar putea fi mai periculoasă decât B.1.1.7, deoarece ar fi putut să dezvolte modificări care să-i permită să se sustragă vaccinurilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scandal la Brăila: Primăria acuzată de fraudă cu fonduri europene în...

Primăria Brăila se află în centrul unui scandal major după ce a fost acuzată că a folosit Festivalul Peștelui, un eveniment finanțat din fonduri...

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...