Rezidențiat 2021: Protestul candidaților la medicină dentară și farmacie admiși fără locuri

Candidații la concursul de rezidențiat din domeniile medicină dentară și farmacie se simt discriminați de măsura Ministerului Sănătății prin care se suplimentează locurile alocate domeniului medicină generală, se semnalează în două petiții adresate ministrului Sănătății.

În contextul situației pandemice, a deficitului de medici, a sistemului precar de sănătate, sute de absolvenți ai facultăților de farmacie și medicină dentară sunt lăsați în afara programului de rezidențiat, deși au fost admiși în urma examenului, îndeplinind condiția de obținere a unui punctaj minim (60% din cel mai mare punctaj), dar fără locuri disponibile în cadrul programului de rezidențiat.

Peste 1.000 de candidați de la Farmacie și Medicină Dentară, organizați pe o platformă online, au semnat și depus petiții separate adresate ministrului sănătății, prin care protestează față de măsurile adoptate, anunță candidații.

„Şi farmaciştii au dreptul la suplimentarea locurilor – rezidenţiat 2021”,  se precizează în ”Petiția Rezidențiat 2021 – Farmacie”, adresată ministrului Sănătății.

Având în vedere că la examenul de rezidențiat din acest an numărul de locuri la medicină dentară au fost reduse comparativ cu anii precedenți, vă rog respectuos, să aveți în vedere suplimentarea acestora și la medicină dentară nu doar la medicină”, se menționează în Petiția Rezidențiat 2021 – Medicină dentară”.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole