Rezistă România unui atac al Rusiei? Răspunsul oferit de Ministrul Apărării

Publicat: 11 mart. 2024, 08:11, de Filon Stan, în SOCIAL , ? cititori
Rezistă România unui atac al Rusiei? Răspunsul oferit de Ministrul Apărării
Rezista sau nu Romania unui atac al Rusiei

De la începutul războiului din Ucraina, întrebarea multor români este dacă România ar rezista unui atac venit din Rusia. Ei bine, ministrul Apărării, Angel Tîlvar, a oferit acum un răspuns clar.

Rezistă România unui atac al Rusiei? La această întrebare foarte dificilă a fost nevoit să răspundă ministrul Apărării, Angel Tîlvar, invitat într-o emisiune de televiziune.

Rezistă sau nu România unui atac al Rusiei?

Reprezentantul Guvernului nu a ezitat deloc și a oferit un răspuns categoric. Ministrul Apărării spune că România ar rezista cu siguranță unui atac. Mai mult, spune că această întrebare și-o pun toți miniștrii Apărării cu care a discutat și care se tem ca și țările lor să nu fie atacate de Rusia.

„Categoric. În primul rând, într-un ansamblu internațional, vreau să vă spun că toți partenerii mei – toți miniștrii apărării cu care mă întâlnesc, discută de problema aceasta. E un deficit la nivel global. La România lucrul ăsta e cunoscut de multă vreme, e o tendință. Avem la rândul nostru, crescând și cifre de școlarizare, având diferite programe pentru rezerviști, pentru cei care vor serviciu voluntar, credem că putem acoperi nevoile operaționale pe care armata le are”, a declarat ministrul pentru digi24.ro.

Ministrul Apărării a spus că situația armatei române se va îmbunătăți, mai ales după ce s-a decis să fie alocat 2% din PIB către pentru modernizarea armatei.

Evoluția tehnologică generează an de an alte preocupări fie vizavi de nivelul de dezvoltare, de state of art al echipamentelor militare pe care ni le dorim și pot să vă spun că faptul că am alocat 2% ne dă posibilitatea să avem echipamente de tip Patriot sau Himars. Avem la Kogălniceanu o bază importantă, are relevanță mare pentru UE și NATO dar și pentru România. Statul român a înțeles și face eforturi ca să avem o armată funcțională. Evident că se dorește să fie acoperite goluri care apar, armata a fost subiectul mai multor reforme. Reformele nu aveau cum să lase urme și din punctul de vedere al nevoilor”, a mai spus Agel Tîlvar.