Rezultate finale BEC: Primăria Bistrița-Năsăud, câștigată de PNL-USR-PLUS

Candidatul PNL-USR-PLUS pentru funcţia de primar al municipiului Bistriţa, Ioan Turc, a obţinut 41,84% dintre voturile valabil exprimate la alegerile locale.

Contracandidatul său, Cristian Niculae, în prezent viceprimar, a obţinut 25,33% din sufragii. Acesta a fost susținut de „Alianţa pentru Bistriţa-Năsăud” (PSD-ALDE-UDMR-Pro România).

Pe locul al treilea s-a clasat candidatul PMP, deputatul Ionuţ Simionca, cel care conduce şi organizaţia judeţeană a partidului, care a obţinut 15,25% din totalul voturilor.

Potrivit procesului verbal încheiat de Biroul electoral de circumscripţie municipală, au fost înregistrate 28.556 de voturi valabil exprimate şi 570 de voturi nule. La urna mobilă au votat 108 bistriţeni.

Pentru funcţia de primar al municipiului Bistriţa au fost depuse, în total, nouă candidaturi.

Actualul primar, social-democratul Ovidiu Creţu, aflat la finalul celui de-al treilea mandat, nu a mai candidat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

PREMIERĂ: Armata României intră în grevă!

Într-un act fără precedent în istoria Armatei României, Comitetul de Acțiune pentru Desclavagizarea Armatei României a emis o notificare oficială, prin care anunță declanșarea...