Roberta Metsola promite Ucrainei sprijinul PE pentru aderarea la Uniunea Europeană

Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a promis sprijin oficialilor ucraineni, din partea ei și a instituției pe care o conduce, pentru aderarea țării la Uniunea Europeană, relatează Euronews.

„Uniunea Europeană recunoaște ambițiile europene ale Ucraine și aspirațiile voastre de a deveni o țară candidată pentru aderare. Aici, în fața voastră, vă spun că puteți conta pe mine!

Puteți conta pe Parlamentul European să vă susțintă în atingerea acestui obiectiv. Știm cât de mult sânge s-a vărsat pentru a ajunge aici, și nu vă vom dezamăgi”, a spus Roberta Metsola.

Roberta Metsola a mers, vineri, în vizită la Kiev, în prima vizită a unui oficial european în Ucraina aflată în război după invazia rușilor. Ea a fost întâmpinată de președintele Parlamentului Ucrainei și s-a întâlnit cu mai mulți oficiali, inclusiv cu președintele Zelenski și premierul Denis Șmihal.

La vizita sa în Kiev, Metsola a promis, de asemenea, ajutor pentru reconstrucția Ucrainei după ce războiul se va fi terminat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole