Rocadă PNL în bordul administrativ de la RAR: Protejatul lui Iulian Dumitrescu înlocuit cu favoritul Alinei Gorghiu

Publicat: 12 ian. 2023, 12:14, de Ion Teleanu, în News , ? cititori
Rocadă PNL în bordul administrativ de la RAR: Protejatul lui Iulian Dumitrescu înlocuit cu favoritul Alinei Gorghiu
Ion Iani Popa

Sforarul șef al Ministerului Transporturilor, Bogdan Mîndrescu a mai ”țesut” un aranjament la Registrul Auto Român (RAR), acolo unde taie și spânzură de vreo cinci ani.

Alina Gorghiu și-a impus colegul de partid la RAR

PUTEREA a semnalat faptul că Registrul Auto Român a ajuns jucăria preferată a doi lideri din actuala coaliție de guvernare, Sorin Grindeanu-PSD și Iulian Dumitrescu-PNL, dar și firma de catering a controversat secretar de stat din Ministerul Transporturilor, sforarul șef Bogdan Mîndrescu (https://www.puterea.ro/rar-ul-alinei-nita-firma-de-catering-a-lui-bogdan-mindrescu/).

La jumătatea lunii decembrie 2022, surprinzător, unuia dintre cei șapte membrii ai Consiliului de Administrație de la RAR, Gigi Giurcan, susținut și promovat de liderul PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, nu i s-a mai prelungit mandatul provizoriu. De ce? Pentru că, potrivit informațiilor noastre, sforarul șef Bogdan Mîndrescu era ”deranjat” la RAR de faptul că Gigi Giurcan, fost șef la ”Doi și-un sfert” nu îi cânta în strună acestuia.

Ca atare, în locul lui Gigi Giurcan a fost numit provizoriu în bordul administrativ de la RAR, pentru patru luni, secretarul de stat din Ministerul Transporturilor Ion Popa. Acesta este fost lider PNL Argeș plecat la ALDE și revenit la PNL imediat după Alina Gorghiu a preluat șefia organizației județene.

De fapt, Alina Goghiu l-a adus înapoi la PNL pe Ion Popa, fiind acum cel care practic conduce organizația argeșeană. Anterior numirii ca secretar de stat la Ministerul Transportuilor, Ion ”Iani” Popa deţinuse funcţia de director general al Direcţiei Generale de Cooperare Parlamentară Externă a Parlamentului României. Presa argeșeană a semnalat că în toate multele funcţii avute, Ion ”Iani” Popa s-a remarcat prin două lucruri: printr-o ţinută vestimentară impecabilă şi prin calitatea loţiunilor după ras folosite.

În rest, exact ca în zicala cu pătrunjelul în ciorbă: ori îl pui, ori nu-l pui, tot aia e. Așadar, protejatul lui Iulian Dumitrescu de la RAR a fost înlocuit cu favoritul Alinei Gorghiu.

RAR-ul împărțit frățește între PSD și PNL

PUTEREA a semnalat faptul că Sorin Grindeanu a trimis în Consiliul de Administrație de la RAR cinci membrii PSD- secretarul de stat din Ministerul Transporturilor Bogdan Mândrescu-omul său de încredere, foștii deputați PSD – Narcis Chisăliță și Andrei Dolineaschi, Nelu Barbu, fostul purtător de vorbe al Vioricăi Dăncilă, aflat acum lângă Daea la Ministerul Agriculturii, și Doru Costel Ștefan, fost șef la ISCTR, omul familiei Pandele-Firea.

În schimb, Iulian Dumitrescu a avut grijă ca în bordul administrativ de la RAR să ajungă și o rudă de a sa, Gigi Giurcan, fost șef la Doi și-un sfert Călărași, dar, tot el a susținut-o și pe actuala directoare Alina Niță.

Alina Niță, propusă și susținută de Mîndrescu

Numirea Alinei Niță în funcția de director general al RAR a fost făcut de către secretarul de stat Bogdan Mîndrescu, pe care acesta o știe din mandatul trecut de administrator întrucât acesta era directorul economic al RAR. Practic, RAR a devenit și jucăria preferată a lui Mîndrescu, fapt pentru care, imediat după impunerea Alinei Niță, a început să facă pe vătaful. Astfel, deja, începând din februarie 2022, RAR a devenit firma de catering a lui Bogdan Mîndrescu.