Rolls-Royce lucrează la prima sa mașină de lux electrică, denumită Silver Shadow

Primul contact dintre Rolls-Royce și vehiculele electrice a fost în 2017, când a producătorul britanic, controlat de BMW, confirmat că va sări peste hibrizi în curs de dezvoltare și va merge direct la vehicule electrice. De atunci, au apărut zvonuri despre planurile companiei, producătorul auto patentând numele Silent Shadow în 2020. Totuși, acum, CEO-ul Rolls, Torsten Mueller-Oetvoes, a confirmat că este în curs de dezvoltare modelul numit Silver Shadow.

Detalii despre noul EV de lux high-end nu sunt disponibile. Mueller-Oetvoes a confirmat știrea într-un interviu pentru Bloomberg Television. El a spus că va fi un „Rolls-Royce nou-nouț, fiți siguri”.

Acesta nu a furnizat nicio cronologie cu privire la momentul în care vom vedea debutul modelului. „Asta este încă un secret”, deși zvonurile anterioare sugerează că va ajunge ceva mai târziu în acest deceniu.

Compania nu este cunoscută pentru zgomotele puternice ale motorului, așa cum remarcă Mueller-Oetvoes în interviu, astfel încât grupurile de propulsie electrificate se încadrează bine în estetica de lux a mărcii.

Zvonurile au sugerat că Rolls își testează deja tehnologia EV într-un prototip Phantom complet electric, deși vehiculul de producție va fi un nou model separat. BMW va împărtăși cu marca britanică tehnologia pe care o înglobează în crossoverele electrice iX și i7.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...