Român ucis de o antilopă la Zoo. Muncitorii împărțeau hrana expirată cu animalele

Condiții de coșmar pentru salariații români care munceau la o grădină zoologică din Suedia, nevoiți să împartă mâncarea expirată strânsă de la magazine cu animalele de care se ocupau. Mai mult, unul dintre ei a murit, în vara anului trecut, ucis de o antilopă.

Aceasta este povestea mai multor români care au lucrat ca îngrijitori de animale la grădina zoologică de pe insula Oland, aflată în apropiere de coasta suedeză. Nu doar că se hrăneau cu alimentele expirate adunate de la magazinele din zonă, dar românii lucrau practic zi lumină fără să aibă dreptul la timp liber.

Cazul a fost scos la iveală de presa suedeză, care a prezentat modul cum erau trataţi angajaţii grădinii zoologice, existând suspiciuni cu privire la condiţiile inumane de muncă, plată şi cazare.

Oamenilor li se promisese aproape 21 de mii de coroane suedeze pe lună, adică două mii de euro, salariul minim negociat pe ramură, însă nu primeau decât maximum 6500 de coroane, echivalentul a 600 de euro, potrivit Stirile TVR.

Angajatorul românilor a respins acuzațiile, motivând că restul banilor erau folosiți pentru hrana şi chiria muncitorilor. Unul dintre muncitori, Gică, a mărturisit, însă, că nici vorbă de așa ceva, pentru că oamenii trebuiau să împartă aceeaşi mâncare cu animalele, hrană expirată adusă de pe la magazine.

Cine este românul ucis de antilopă

Nu doar că munceau în condiții greu de imaginat, dar unul dintre români și-a găsit moartea la grădina zoologică, într-o seară, când a fost atacat de un elan antilopă, în timp ce mâna animalele spre adăposturi. Este vorba de Fănică Gherasim, care lucra ca îngrijitor de animale și care a avut parte de o moarte tragică în luna august a anului trecut.

Poliţia a venit la faţa locului la sesizarea procurorului şi a documentat şi fotografiat scena. Familia Gherasim consideră că circumstanţele morţii sunt suspecte. Fănică Gherasim nu avea pregătirea necesară pentru a lucra cu animalele sălbatice şi nu vorbea decât limba română, însă reprezentanţii grădinii zoologice l-au prezentat ca pe un specialist experimentat în domeniu.

Din păcate, cazul lui Fănică Gherasim nu este singular, astfel de situații se regăsesc în multe locuri unde lucrează românii, supuși la tot felul de abuzuri și batjocură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...