Româncă înrolată în armata Italiei

Într-un comunicat de presă al primarului Guido di Bartolomeo, din localitatea italiană Bolognano, provincia Pescara din Abruzzo, se arată comunității de acolo că o româncă, Rebeca Ștefania Cirniceanu, în vârstă de 21 de ani, tocmai s-a înrolat în armata italiană.

Tânăra locuiește, împreună cu familia, de 17 ani în mica localitate, având și cetățenie italiană, pe lângă cea română. Decizia ei de a fi militar i-a uimit și bucurat, în egală măsură, pe locuitorii din Bolognano, care i-au transmis pe toate căile felicitări și faptul că sunt mândri de ea.

Rebeca Ștefania Cirniceanu a depus jurământul de credință pentru Italia, pentru armata acesteia și pentru cetățenii italieni.

În comunicatul de presă de pe facebook, primarul Guido di Bartolomeo, comentează: „Am urmărit cu emoție ceremonia, transmisă în direct pe internet de la Regimentul 235 de Instruire Voluntari „Piceno” din Ascoli Piceno, al Voluntarilor în Stație Fixă a Blocului 2 2020 – Eșalonul 2 al Armatei Italiei și, cu siguranță, tânăra este un motiv de mândrie pentru întreaga noastră comunitate”.

Românca este așteptată la primărie, ca să primească felicitări și pe viu.

Rebeca Ștefania Cirniceanu

Mai multe articole...

Cele mai citite articole