România a început sâmbătă livrările de gaze în Republica Moldova, prin gazoductul Iaşi-Ungheni

România a început, sâmbătă, la orele prânzului exportul de gaze către Republica Moldova prin conducta Iaşi-Ungheni.

,,Astăzi (sâmbătă – n.r.), la ora 13:00, a început transportul de gaze pe direcţia România – Republica Moldova. Sunt nominalizaţi 1.023.266 de metri cubi. Compresorul funcţionează normal”, au declarat pentru AGgerpres reprezentanţii ,,Transgaz”.

Este pentru prima dată când se transportă gaze din România în Republica Moldova prin conducta Iaşi-Ungheni.

Oficialii de la Chişinău au declarat pe 22 noiembrie că ,,Gazpro” va reduce din 1 decembrie cu 56,5% livrările de gaze naturale către Republica Moldova.

Vineri, 2 decembrie, „Energocom” a anunţat că a achiziționat o cantitate de gaze din zona mediterană, pentru a testa cum funcționează în revers acest coridor. Este vorba de importuri de 4,3 milioane de metri cubi de gaze prin interconectorul Grecia-Bulgaria, via România, fiind transportate până în Ucraina şi predate companiei ,,Moldovagaz”, controlată de ,,Gazprom”, responsabilii din domeniu de la Chișinău excluzând din traseu gazoductul Iaşi-Ungheni, potrivit Ziarulnational.md.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...