România ar putea rămâne fără fondurile de la UE

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a postat duminică, pe pagina sa de Facebook, un mesaj către liderul social-democraților, Marcel Ciolacu. Șeful de la Finanțe este de părere că derapajele PSD pot duce la reducerea fondurilor Uniunii Europene pentru România.

Duminică, Florin Cîțu a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj pentru Marcel Ciolacu prin care somează partidul să oprească terorismul economic.

Șeful de la Finanțe este de părere că PSD aruncă România în aer pentru a câștiga câteva voturi.

„Domnule Ciolacu, ajunge! Somez PSD să oprească terorismul economic. Toate partidele care în acest moment dificil pentru economia globală forţează creşterea deficitului bugetar prin legi care cresc cheltuielile bugetare sau reduc veniturile la buget sunt vinovate de terorism economic împotriva României.

Comisia Europeană, agenţiile de rating, investitorii se uită cu mare atenţie la România în acest moment. Derapajele PSD pot duce la reducerea cu cel puţin 13 miliarde euro a fondurilor UE pentru România şi la scăderea ratingului de ţară, ceea ce ar însemna colaps economic. Domnule Ciolacu, vă cer public să opriţi acest terorism economic!”, a scris Cîţu duminică pe Facebook.

România fără bani de al UE

Ministrul Finanțelor Publice a mai precizat că până la alegerile parlamentare din 6 decembrie, mai sunt două ședințe ECOFIN, ședințe în care țara noastră riscă să piardă fonduri UE.

„În acelaşi timp, foarte important – până la alegerile din 6 decembrie toate cele 3 agenţii de rating publică evaluări ale ratingului de ţară pentru România.

Am reuşit prin transparenţă şi discuţii lunare să arătăm agenţiilor de rating că suntem un guvern responsabil cu finanţele României. Dar, şi aici agenţiile au dreptate, cât mai putem rezista atacurilor teroriste venite din Parlamentul României dominat de populişti iresponsabili?

Este important să ştie toţi românii că PSD aruncă România în haos economic pentru a mai câştiga câteva voturi. Niciun om politic nu are dreptul să condamne România la sărăcie, hiper-inflaţie şi dobânzi astronomice doar pentru a mai câştiga câteva voturi”, a mai spus Florin Cîţu.

Mai multe articole...

1 COMENTARIU

  1. Aceste măsuri trebuia luate, rumegate și puse in practica, absolut și fără vreun alt comentariu, din prima zi de guvernare.
    Ce ar fi sa ne plângem ca tot prostul, sau ne pălmuim ca niște copii răsfățați in fata poporului ? ( Mașinuță albastra cu girofar nu funcționează )

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole