Când ar putea țara noastră să producă Remdesivir. Tătaru: Anul acesta și anul viitor, nu

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, susține că anul acesta sau anul viitor ar fi imposibil ca medicamentul Remdesivir pentru cei infectați cu Covid-19 să poată fi produs în România. El a spus că este nevoie de o linie specială de producție, pe care producătorii români de medicamente nu o au.

Întrebat de ce statul român nu a făcut demersuri, la fel ca și cel ungar, pentru a obține licență pentru producția de Remdesivir, Nelu Tătaru a răspuns:

 „Noi avem aceste discuții încă din vară. Avem fabrica antibiotice la care am avut această discuție. Nu are linie tehnologică și trebuie obținut acel patent, dar linie tehnologică încă nu avem. Ar fi o perioadă destul de lungă să putem produce acest Remdesivir”, a spus Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății a precizat că din iulie până în septembrie România a avut donații de la Comisia Europeană de aproape 12.000 de doze de Remdesivir, iar în octombrie există un contract subsecvent pentru alte 12.000 de doze, care vor fi dirijate către toate spitalele suport-COVID sau cele de fază 1 și fază 2.

Oficialul din Sănătate a mai spus că statul român sprijină firmele de medicamente să obțină licență și că miercuri a avut loc o discuție la nivelul Guvernului cu toți producătorii de medicamente români și cu capital mixt.

„Au solicitat și noi am pus la dispoziție facilități pentru a-și putea retehnologiza liniile și pentru a avea anumite beneficii fiscale în condițiile în care fac acest lucru”, a spus Tătaru la Timișoara.

Când va produce România medicamentul Remdesivir

Întrebat când preconizează că România va putea produce acest medicament util pentru bolnavii de coronavirus, Tătaru a spus:

 „Din ce am discutat cu producătorii de medicamente, anul acesta și anul viitor, nu. Trebuie o linie tehnologică (…), este o linie specială pentru produsul Remdesivir, plus patentul. Totul ține de producător și producătorii noștri au anumite linii tehnologice și anumită producție pe anumite produse”, a mai explicat Nelu Tătaru.

1 COMENTARIU

  1. Remdesivir, hidroxiclorochina are un efect redus sau deloc asupra cazurilor severe de COVID-19, spune OMS.
    Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat vineri că un studiu randomizat pe șase luni a tratamentelor cu COVID-19 a găsit „dovezi concludente” că remdesivirul, un medicament utilizat pentru tratarea președintelui american Donald Trump când s-a îmbolnăvit, are un efect redus sau deloc asupra efectelor severe cazuri de virus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...