Avem doar cinci paturi libere la ATI în toată țara pentru bolnavii de Covid-19

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, azi, că la nivel naţional, există cinci paturi disponibile la terapie intensivă pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, în afara celor rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-CoV-2.

Sâmbătă, conform datelor existente în aplicaţia alerte.ms, sunt 1.753 de paturi ATI destinate pacienţilor COVID-19. În Bucureşti sunt avizate 392 de paturi de ATI pentru pacienţii de COVID-19.

„La nivel naţional, la acest moment sunt disponibile cinci paturi libere de ATI, unul în judeţul Botoşani, trei în judeţul Braşov, unul în judeţul Brăila”, arată Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

La nivel naţional, există o rezervă operaţională de 173 de paturi ATI destinate pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2, a precizat GCS. Acestea sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienţilor ATI depăşeşte capacitatea secţiilor principale.

Conform GCS, 1.867 de paturi ATI sunt ocupate în toată ţara.

Potrivit sursei citate, se lucrează în continuare pentru operaţionalizarea şi asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI, care vor fi disponibile în zilele următoare.

„Menţionăm faptul că în procesul de operaţionalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiţii medicale şi care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienţi prezintă afecţiuni grave ce pot constitui comorbidităţi şi sunt expuşi unui risc mult mai mare”, a transmis GCS.

În ultimele 24 de ore, în România au fost înregistrate 8.057 de cazuri de persoane pozitive cu SARS-CoV-2 şi au fost raportate 395 de decese, dintre care cinci anterioare intervalului de referinţă.

„Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 6 noiembrie 2021, ora 10,00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 8.057 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 395 decese dintre care 5 anterioare”, a anunţat Grupul de Comunicare Strategică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole