Record negativ pentru natalitate în România în 2020

În 2020, în România s-a înregistrat cea mai scăzută valoare a natalităţii din toată istoria demografică a tării.

Cifrele îngrijorătoare privind rata natalităţii în România sunt depășite de cele ale mortalității, în relativă creştere, mai ales în contextul apariţiei şi răspândirii noului coronavirus.

Specialiştii atrag atenţia asupra cauzelor ce determină scăderea continuă a natalităţii. Printre acestea se numără prioritizarea carierei, a relaţiei de cuplu şi, de curând, s-a adăugat şi incertitudinea dată de actuală pandemie.

În lipsa unor măsuri vom avea probleme

Conform Institului Naţional de Statistică, anul trecut, în țară noastră, s-au născut 161.320 de copii, cu aproximativ 41.000 mai puțin faţă de anul 2019, care a înregistrat 203.109 naşteri.

Estimările specialiștilor Institutului Naţional de Statistică arată, potrivit stiri.tvr.ro, că în lipsa unor măsuri privind creşterea natalităţii, în următorii 40 de ani, România riscă să-şi reducă numărul de locuitori la doar 13 milioane.

1 COMENTARIU

  1. Politica PSD-ista va pus pe butuci, va exterminat mai ceva ca războiul din fosta Iugoslavie din 2004. Va distrus industria ușoara-grea, va alungat milioane de romanii din tara doar prin a lor ideologie, ticăloșenie si cu acel venit minim pe economie, legii votate in miez de noapte, s.a.m.d. Desigur prin ale lor programe de sănătate a luat viata a altor milioane de romani, majoritatea dintre ei fiind bătrâni, sistemul de sănătate l-au făcut praf, educația este praf si pulbere. In țară noastră ne întrebam cu toții cum de s-au născut doar 161.320 de copii?
    Viitorul lor este tot mai întunecat si incert, de fapt care este datoria externa a României ?
    Suntem…da! Unici si Mândri de a noastră vitejie, prosperitate si confort ?
    Sărăcia si corupția te îmbolnăvește sigur si te ucide

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...

Cine a participat la petrecerea clanului Bădălău de Paște

Petrecere pe lux și opulență la salonul de fițe Monato din Bolintin Vale. Chiar dacă unora le bate pușcăria la ușă, membrii clanului Bădălău...