România: De ce avionul cu vaccinurile Moderna nu a reușit să aterizeze

Avionul cu vaccinurile Moderna nu a putut ateriza la Craiova și Iași din cauza ceții. Astăzi începe distribuirea vaccinului Moderna către centrele de imunizare din țară, iar de mâine oamenii vor primi și acest ser.

Vaccinurile au fost preluate în această dimineață de la Centrul Național de Depozitare din Capitală. În cursul dimineții, avionul care a preluat serul Moderna nu a reușit să aterizeze la Craiova si Iasi din cauza condițiilor meteo. La Timișoara și Cluj, dozele de vaccin au fost livrate conform programului, iar în localitățile unde avionul nu a putut ateriza, va fi transportat cu autovehiculele MApN.

Transportul este asigurat atât pe cale aeriană, cu un avion al Ministerului Afacerilor Interne, cât şi terestru, cu autospeciale ale Ministerului Apărării Naţionale. Este vorba despre mai bine de 26.000 de doze, care trebuie să ajungă în Brașov, Cluj, Constanța, Craiova, Iași, Timișoara. O parte din doze rămân la București.

Din vaccinul Moderna au fost trimise către centrele de stocare 26.200 doze, iar de miercuri va incepe imunizarea in toată țara. Administrarea vaccinului Moderna trebuia sa înceapă de pe 1 februarie, dar toți producătorii de vaccinuri au înregistrat întârzieri. Până acum, din datele oficiale, peste 472.000 persoane au fost vaccinate cu serul Pfizer.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole