”România Educată” de …păcănele, prafuri și cuțite

Se spune că singurul scop al educaței este să transforme oglinzile în ferestre. Dar ce tip de ferestre? Ferestre deschise spre viitor! Dar cum se vede viitorul educației de la noi prin fereastra ”României Educate” a lui Klaus Iohannis, adică prin ”proiectul generațiilor viitoare, fundamentul pe care să putem construi România următorilor 100 de ani”?

Sumbru și lipsit de perspective: 13 miniștri ai Educației, 12 mandate că Sorin Cîmpeanu a bifat de două ori, în era Iohannis, adică din 2014 și până azi- Remus Pricopie, Sorin Cîmpeanu, Adrian Curaj, Mircea Dumitru, Pavel Năstase, Liviu Pop, Valentin Popa, Rovana Plumb, Ecaterina Andronescu, Daniel Breaz, Monica Anisie, Sorin Cîmpeanu, Ligia Deca. Asta înseamnă că în opt ani, 12 miniștrii s-au perindat la șefia Ministerului Educației, ceea ce înseamnă că, în medie, cam fiecare a fost la butoanele acestui minister timp de vreo opt luni de zile. Ca atare, nu trebuie să ne mai mirăm că ”România Educată” arată horror. ”O profesoară de Colegiul „Ion Creangă” din București a fost înjunghiată de un elev de clasa a X-a, la începutul unei ore”.

”Poliția și DIICOT au anunțat luni destructurarea unei grupări care distribuia canabis, cocaină sau ketamină, dar și comprimate de Xanax în școli și licee din București. Printre tinerii care ar fi complici la vânzarea drogurilor în licee de top s-ar număra fiul unui secretar de stat din Ministerul de Externe, iar altul este copilul unui specialist de la DNA, ei fiind duși la audieri”.

”O profesoară de la o şcoală din judeţul Prahova a fost umilită de mai mulţi elevi, în timpul unei ore de curs, unul dintre ei mimând acte sexuale în spatele cadrului didactic, în timp ce aceasta scrie la tablă”. Sunt câteva din clișeele evenimentelor care au făcut agenda televiziunile în ultima perioadă în ”România Educată”.

Mai mult, Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret” spune că în multe şcoli există probleme legate de violenţă, de consumul de droguri şi nu numai, iar multe dintre aceste cazuri nu ajung în presă, dar există săptămânal astfel de semnale. În schimb, protejata lui Iohannis, Alina Gorghiu, președintele interimar al Senatului, pozează de la tribuna Senatului în apărătoarea tinerilor care suferă din cauza jocurilor de noroc, dar  în comisiile de specialitate trimite amendamente în favoarea industriei jocurilor de noroc, la un proiect de lege care ar intezice reclamele la jocuri și pariuri sportive.

Mai mult, susține că ”prin care spaţiile destinate jocurilor de noroc sunt interzise pe o distanţă de 300 de metri faţă de şcoli şi locuri de joacă”. Dar oare de unde a ajuns Alina Gorghiu la concluzia că păcănelele trebuie să fie interzise la 300 de metri față de școală și locuri de joacă? De ce nu la 500 de metri sau 1.000 de metri? Pentru că cea mai mare parte a păcănelelor sunt în apropiere școlilor și a liceelor, iar Alinuța, ”Albinuța” băieților deștepți de la jocurile de noroc, nu vrea să strice afacerile șmecherilor cu păcănele că deh …sunt mulți bani în joc și vine un an electoral cu patru rânduri de alegeri și e nevoie de …cascaval! În schimb, Alfred Simonis, președintele PSD Timiș și lider al Grupului social-democrat din Camera Deputaților a depus o nouă inițiativă legislativă prin care se propune interzicerea jocurilor de noroc în interiorul localităților. Opsss! 

Ce faci Alina ai intrat pe contrasens față de Simonis și pui bariere României Educate a lui Klaus Iohannis? Cam nașpa! Tocmai voi doi care sunteți parlamentari de Timiș sunteți pe direcții paralele! De ce oare? Bani, voturi, influență sau toate la un loc? Nu cumva Alina Gorghiu sabotează ”România Educată” a lui Klaus Iohannis prin lobby-ul pentru păcănele? Practic, Alina Gorghiu, protejata lui Klaus Iohannis, a ajuns la vorbele lui Nicolae Iorga: ”Educaţia de astăzi urmăreşte, nu dezvoltarea, ci substituirea de caractere”, iar ”dacă ar fi o pedagogie la plante, salcia şi-ar găti vlăstarul ca să fie stejar”! Așadar, prin fereastra Alinei Gorghiu se vede o ”România Educată” de păcănele, prafuri și cuțite!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scandal la Brăila: Primăria acuzată de fraudă cu fonduri europene în...

Primăria Brăila se află în centrul unui scandal major după ce a fost acuzată că a folosit Festivalul Peștelui, un eveniment finanțat din fonduri...

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...