România – groapa de gunoi a Europei? Aproape 30 de tone de deșeuri din Grecia, oprite la Vama Giurgiu

Tentativele de a introduce în țară diverse tipuri de deșeuri sunt tot mai dese; o astfel de încercare a fost stopată marți de polițiștii de frontieră din Vama Giurgiu, care au găsit, într-un camion ce avea ca destinație o firmă din România, aproape 30 de tone de deșeuri de plastic.

22.400 kilograme de deşeuri compuse din spărturi din plastic, încărcate din Grecia pentru o societate comercială din România, au fost oprite marţi la PTF Giurgiu de autorităţile de mediu – anunță Poliția de Fronieră Giurgiu.

„Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au efectuat pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui ansamblu rutier, condus de către un cetăţean bulgar, în vârstă de 72 de ani. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, deşeuri sticlă tip PET.
Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului respectiv, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Giurgiu, iar în urma verificărilor a fost constatat faptul că în mijlocul de transport se aflau 22.400 kilograme deşeuri compuse din spărturi din plastic, bucăţi din geam de plastic, încărcate din Grecia şi care erau destinate unei societăţi de pe teritoriul României”, se arată într-un comunicat de presă emis marţi de ITPF Giurgiu.

Având în vedere neconcordanţa dintre marfa transportată şi documentele prezentate de către şofer, autorităţile de frontieră nu au permis accesul pe teritoriul României pentru mijlocul de transport în cauză, deşeurile fiind returnate societăţii expeditoare.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Cristina Todoran și Ludovic Orban. Fotografie realizată în Photosop

Prima reacție a lui Orban după scandalul scrisorii pierdute a amantei...

Ludovic Orban și-a făcut prima apariție publică după ce PUTEREA.RO a publicat scrisoarea pierdută a fostei sale amante. Orban se plimba galant și zâmbăreț...