România, la pachet cu Bulgaria. CE ne-a aprobat PNS-ul în valoare de 14,9 miliarde euro

Comisia Europeană a aprobat, miercuri, Planul național Strategic (PNS) al României în valoare de 14,9 miliarde euro, în cadrul Politicilor Agricole Comune (PAC), dar și pe cel al Bulgariei în sum de 5,6 miliarde de euro.

Din total buget pentru cele două ţări, peste 5,6 miliarde de euro sunt alocate obiectivelor climatice şi de mediu şi eco-schemelor, iar 436 de milioane de euro tinerilor fermieri.

Planul României vizează îmbunătăţirea mijloacelor de subzistenţă şi a competitivităţii fermierilor. Pe lângă sprijinul în privinţa veniturilor, sume de aproximativ 1,1 miliarde de euro vor merge către investiţii în ferme şi unităţi de procesare.

De asemenea, 41% din bugetul de dezvoltare rurală este utilizat pentru încurajarea practicilor prietenoase cu mediul în zone cu o valoare naturala ridicată – 611.000 hectare de teren vizate, pentru a proteja biodiversitatea.

În septembrie, în primul val Comisia Europeană a aprobat planurile strategice PAC pentru şapte ţări: Danemarca, Finlanda, Franţa, Irlanda, Polonia, Portugalia şi Spania, un pas important pentru punerea în aplicare a noii Politici Agricole Comune (PAC) la 1 ianuarie 2023.

Noua PAC este concepută pentru a contura tranziţia către un sector agricol european sustenabil, rezilient şi modern. În cadrul politicii reformate, finanţarea va fi distribuită mai echitabil fermelor familiale mici şi mijlocii, precum şi tinerilor fermieri.

PAC va beneficia de finanţare în valoare de 270 de miliarde de euro pentru perioada 2023-2027.

Citește și Se caută porcul la jumătate în online, dar și în magazine. Cât a ajuns să coste carcasa sfertuită

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...