ROMÂNIA – LIECHTENSTEIN (ora 21:45). Victoria e obligatorie! Cine transmite meciul din preliminariile CM Qatar 2022

Publicat: 05 sept. 2021, 10:00, de Vlad Ciotoran, în SPORT , ? cititori
ROMÂNIA - LIECHTENSTEIN (ora 21:45). Victoria e obligatorie! Cine transmite meciul din preliminariile CM Qatar 2022

Naţionala României întâlneşte Liechtenstein, duminică, de la ora 21.45, pe Arena Naţională, în etapa a cincea a Grupei J a preliminariilor Cupei Mondiale din 2022. Partida va fi transmisă în direct de ProTV și Radio România Actualități.

Jovan Markovic (20 ani) a rămas singurul vârf din lot după ce Denis Alibec s-a accidentat în partida cu Islanda, scor 2-0.

Selecţionerul Mirel Rădoi a declarat că deşi Liechtenstein pare victimă sigură, meciul din preliminariile CM-2022 va fi unul extrem de dificil.

Dacă ne luăm după câteva rezultate reuşite de ei, meciuri pierdute doar cu 0-1 sau 0-2, cred că ne poate aştepta un joc dificil. Va trebui să fim atenţi. Să sperăm că nu vom avea emoţii. Nu simt presiune pe mine. Vom vedea după această partidă ce va fi. Nu mă gândesc deloc la partida cu Macedonia de Nord, ci doar la meciul de duminică. Pentru multă lume pare o partidă uşoară. Liechtenstein pare o victimă sigură, să sperăm că aşa va fi. 

Nu vreau să vorbesc despre următoarea partidă sau despre câte puncte vom face. Am văzut că se pot pierde puncte aproape la fiecare etapă. Liechtenstein are unele zone libere unde putem iniţia atacul. Acolo trebuie să aducem jucători care să paseze mingea repede. Lupta pentru locul doi este echilibrată, se dă între România, Macedonia, Armenia, Islanda… Deşi eu cred că Islanda după ce a pierdut cu noi a ieşit din calcule pentru locul doi”, a declarat Rădoi, într-o conferinţă de presă.

El a vorbit şi despre schimbarea de generaţii de la naţională. „Nu a fost un obiectiv clar să renunţăm la jucătorii cu experienţă şi să aducem cât mai mulţi jucători tineri. Oricum, o schimbare de generaţii trebuia făcută cu mine sau cu altcineva. Dar la fel, pe noi nu ne interesează vârsta, echipa, numele. Dacă sunt jucători peste 30 de ani şi au evoluţii bune, vor fi prezenţi. Asta depinde doar de evoluţia lor la club şi de ceea ce vor face când vor fi selecţionaţi. Nu se pune ca noi să fi zis că jucătorii care au peste o anumită vârstă, să nu vină la echipa naţională”, a spus Mirel Rădoi.

La rândul lui, mijlocaşul Nicolae Stanciu a declarat că naţionala României trebuie să fie concentrată pentru a nu avea surprize şi consideră că va fi un moment special că meciul se va juca din nou cu fani în tribune.

Mă simt mereu bine când vin la lot. Va fi un moment special, plăcut, este primul meci după un an şi jumătate cu fani, sper să vinâ în număr cât mai mare şi să le facem o bucurie. E o onoare pentru mine să vin la naţională, vin constant de 5-6 ani, mă bucur să-i pot ajuta pe cei tineri cu câte un sfat, cred că eu, Chiri, Niţă, Răzvan Marin, chiar dacă nu e aşa bătrân, trebuie să fim un exemplu, atât la antrenamente cât şi în afara lor. Ne-a descătuşat puţin, aveam nevoie de cele trei puncte din Islanda. Va fi din ce în ce mai bine. Chiar dacă toată lumea crede că o să avem meci uşor cu Liechtenstein, dacă nu intrăm concentraţi, o să avem probleme”, a declarat și Nicolae Stanciu.

Naționala de fotbal a României s-a impus, joi, în Islanda, cu 2-0, în etapa a IV-a a Grupei J a preliminariilor Cupei Mondiale din 2022.

Următoarele partide ale tricolorilor în această lună sunt:

5 septembrie: ROMÂNIA – Liechtenstein, ora 21.45 – Arena Naţională (Bucureşti);

8 septembrie: Macedonia de Nord – ROMÂNIA, ora 21.45 – Tose Proeski Arena (Skopje).

Joi, în aceeași grupă s-au mai disputat meciurile Liechtenstein – Germania, scor 0-2, şi Macedonia de Nord – Armenia, scor 0-0.

Clasamentul Grupei J: 1. Amenia – 10 puncte, 2. Germania – 9 puncte, 3. Macedonia de Nord – 7 puncte, 4. România – 6 puncte, 5. Islanda – trei puncte, 6. Liechtenstein – niciun punct.