România primește un sprijin de 56 milioane euro de la CE pentru grupurile dezavantajate

România va primi 56 milioane euro de la Comisia Europeană pentru a oferi sprijin material pentru grupurile dezavantajate. În total, CE acordă resurse suplimentare în valoare de două miliarde de euro pentru Italia, Spania, Luxemburg şi Romania, în cadrul pachetului „Asistenţa în materie de redresare pentru coeziune şi teritoriile Europei” (REACT-EU).

În cazul României, sumele vor fi folosite pentru ajutorarea grupurilor  dezavantajate prin asigurarea de mese calde, asistenţă pentru copiii defavorizaţi sub formă de rechizite şcolare, precum şi asistenţă pentru mamele dezavantajate prin trusouri pentru nou-născuţi, potrivit unui comunicat al Executivului comunitar.
 Bani pentru vaccin și teste

În cazul Italiei, programul operaţional naţional „Guvernanţă şi Capacitate Instituţională” va primi 1,2 miliarde euro, iar din această sumă 761 milioane de euro vor merge spre achiziţionarea a 68 de milioane de doze de vaccin împotriva coronavirusului.

De asemenea, în Spania, „Comunidad Valenciana” va primi resurse suplimentare în valoare de 690 milioane de euro pentru a furniza, printre altele, capital de lucru celor mai afectate IMM-uri şi a consolida investiţiile în infrastructura de bază pentru cetăţeni, inclusiv în sectoarele sănătate şi educaţie.

Nu în ultimul rând, Luxemburg va primi 69 milioane de euro pentru a sprijini testarea pe scară largă pentru coronavirus şi achiziţionarea de vaccinuri precum şi investiţii în sustenabilitate precum electrificarea reţelei naţionale de autobuze.

REACT-EU este o iniţiativă care continuă şi extinde măsurile de reacţie la criză şi de redresare în urma crizei provocate de coronavirus. Aceasta va contribui la o redresare verde, digitală şi rezilientă a economiei prin adăugarea de resurse suplimentare în valoare de 50,6 miliarde de euro (la preţuri curente) la programele existente ale politicii de coeziune, se mai arată în comunicat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole