România, printre țările cu cel mai rapid internet din lume

Publicat: 15 mart. 2023, 22:46, de Mariana Olteanu, în ACTUALITATE , ? cititori
România, printre țările cu cel mai rapid internet din lume
internet laptop job tableta

România se află în topul țărilor cu cel mai ieftin și rapid internet. Acest lucru reprezintă un mare avantaj, pentru că atât digitalizarea companiilor cât munca de la distanță sunt încurajate.

Statisticile sunt optimiste, mai ales în contextul în care viteza internetului crește. Străinii care vizitează România se arată impresionanți de viteza pe care o poate atinge internetul.

România se află pe locul cinci în topul țărilor cu cel mai ieftin internet din lume, pentru care plătim în medie 35 de lei pe lună. Înaintea noastră se află Sudan, Kazahstan, Moldova și Belarus.Între timp, locuitorii din Burundi plătesc de 11 ori mai mult decât noi.

„Viteza, în special la internet fix, a crescut foarte mult pe baza dezvoltării rețelelor de fibră optică și a înlocuirii vechilor rețele de cupru”, a declarat Eduard Lovin, vicepreședinte ANCOM pentru ProTV.

„Freelancer-ii din alte țări aleg să lucreze în România, pentru că viața de zi cu zi este mult mai ieftină. Poate fi exploatat foarte bine, astfel încât să atragem mai mulți turiști, mai multe companii, mai multe investiții în România.”, a mai declarat Mara Eliza Barza, specialist în comunicare pentru sursa citată.