S-a lansat primul hub din țara noastră dedicat pădurilor virgine

WWF România anunţă lansarea primului website dedicat pădurilor virgine din România, ce include ştiri despre procesul de identificare a acestora, o hartă interactivă, publicaţii digitale educative, date istorice şi răspunsuri la cele mai presante întrebări din domeniu.

Catalogul Naţional funcţionează acum şi este nevoie ca toţi cei interesaţi de protejarea pădurilor virgine să se implice pentru finalizarea procesului de identificare şi de recunoaştere a acestor păduri. Este vorba atât despre administratorii de păduri şi de arii protejate, cât şi de instituţii de învăţământ, de cercetare sau de ONG-uri”, afirmă Radu Melu, manager naţional al Departamentului de păduri la WWF România.

Potrivit unui comunicat de presă al organizaţiei de mediu, până în prezent România a inclus peste 70.000 de hectare de păduri în Catalogul Pădurilor Virgine şi Cvasivirgine, singurul instrument de evidenţă a acestora care le asigură protecţie strictă.

Un proces complex care implică date, experţi şi multă muncă

Practic, o pădure este recunoscută ca virgină sau cvasivirgină doar dacă este inclusă în Catalog. Există astfel o evidenţă clară a acestora, eliminându-se riscul unor intervenţii silvice în pădurile incluse în Catalogul Naţional. Pentru aceste suprafeţe, proiectanţii nu vor putea propune lucrări silvice şi administratorii silvici vor implementa doar management de nonintervenţie.

WWF este cel care a adus în atenţia publică conceptul de păduri virgine/cvasivirgine şi nevoia de protejare strictă a acestora.

Până acum, WWF a evaluat peste 600.000 de hectare de pădure şi a identificat circa 53.000 de hectare de păduri virgine şi cavsivirgine. Numai săptămâna trecută a inclus în Catalog încă 490 de hectare de păduri din judeţul Suceava şi are în procedură de analiză încă 5.000 de hectare.

Specialiştii susţin că includerea pădurilor virgine şi cvasivirgine în Catalog, pentru a le putea proteja, reprezintă un proces complex care implică date, experţi şi multă muncă de teren şi de birou.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...