România U21, doar remiză cu Georgia U21. Ce a spus selecționerul Florin Bratu, despre meci

Publicat: 08 sept. 2021, 10:09, de Vlad Ciotoran, în SPORT , ? cititori
România U21, doar remiză cu Georgia U21. Ce a spus selecționerul Florin Bratu, despre meci

La primul meci al lui Florin Bratu pe banca tehnică a naționalei Under 21, România, deja calificată la EURO 2023, din postura de țară gazdă, a remizat cu Georgia, cealaltă organizatoare a turneului final programat în 2023.

Tricolorii au deschis scorul după 16 minute, prin Ianis Stoica, jucător legitimate la FCSB. Atacantul, aflat la debutul la naționala U21, a fructificat o cengtrare a lui Antonio Sefer, de la Rapid. Georgia a egalat în minutul 73, prin Guliashvili

Au evoluat echipele:

România: 12. M. Popa – 20. Țîrlea, 6. Screciu (cpt), 4. Racovițan (5. Drăgușin, 82), 3. Țicu – 8. Dr. Albu (16. Vl. Pop, 82), 14. Dican (24. Perianu, 82) – 13. Sefer (10. Cîmpanu, 71), 18. Miculescu (21. Pitu, 81), 15. Petrila (7. Oct. Popescu, 71) – 19. I. Stoica (22. Cr. Dumitru, 81). Selecționer: Florin Bratu.

Georgia: 1. Megrelishvili – 2. Kapandze (13. Injgia, 86), 4. Kalandadze, 3. Gelashvili, 5. Gingolava – 9. Guliashvili (17. Gocholeishvili, 79), 8. Nonikashvili (20. Gagnidze, 64), 7. Mekvabishvili (cpt), 15. Kharabadze – 10. Moistsrapeshvili (22. Lomtadze, 79) – 11. Gagua. Selecționer: Ramaz Svanadze.

 După meci, selecționerul Florin Bratu s-a arătat mulţumit de atitudinea jucătorilor săi, dar dezamăgit de golul primit.

Am văzut foarte multe lucruri pozitive, lucruri din care vom învăţa, cele pe care nu le-am făcut bine. Am încredere că uşor, uşor din aceşti jucători se va crea o generaţie bună. Avem undeva între 50 şi 60 de jucători, din străinătate, Liga I, Liga a II-a, pe care îi urmărim, o nouă generaţie, lucrurile nu sunt simple, trebuie să avem puţină răbdare, dar în acelaşi timp vreau să dezvoltăm şi cultul acesta al victoriilor, să nu pierdem, cel puţin, să ne luptăm cu toţi adversarii. Ne-am strâns acum o săptămână, încercăm să închegăm nişte lucruri, nu e simplu. Am văzut lucruri pe care le-am lucrat la antrenament, am văzut o determinare la toţi jucătorii, nu am nimic să le reproşez. (n.r. – despre schimbările efectuate târziu) Stăteam destul de bine în teren, acopeream foarte bine zonele, echipa era destul de bine echilibrată, îmi dorem să nu destabilizez blocul funcţional şi nu m-am gândit la acest lucru.

 Nu poţi creşte ca echipă dacă nu reuşeşti să câştigi sau să pierzi. E lucrul pe care l-am spus şi lor, să-şi câştige locul de la antrenamente pentru examenul final, meciul. Nu schimb doar de dragul de a schimba. Sunt meciuri amicale, dar, noi, antrenorii, şi jucătorii suntem judecaţi după rezultate şi lucrul acesta l-am învăţat şi în cariera de jucător, şi în cea de antrenor. Nu mi-a plăcut că am luat gol, în rest sunt foarte fericit de atitudinea jucătorilor, de faptul că mesajele pe care le-am transmis la antrenamente le-au pus de multe ori în joc şi lucrul acesta îmi arată că am jucători inteligenţi şi o echipă inteligentă. (n.r. – despre faptul că a fost criticat că nu l-a folosit pe Drăguşin titular).

În poziţia asta, mă aştept la orice, sunt pregătit pentru orice, nu pretind să mulţumesc pe toată lumea, aici eu decid cine joacă, aşa am văzut eu lucrurile. Radu Drăguşin este un fotbalist pe care vrem să-l vedem jucând, nu a mai jucat de foarte, foarte mult timp, este un fotbalist admirabil, însă nu are ritm, nu are intensitate atunci când nu joacă şi am preferat să joc cu doi jucători, Racoviţan şi Screciu, care au un ritm şi o intensitate bună şi cred că lucrul acesta s-a văzut. În perspectivă pentru echipa naţională se pot naşte trei fundaşi centrali buni, Screciu, Racoviţean şi Drăguşin, atunci când se va pune pe picioare. Sigur are calitate”, a declarta Bratu, la TVR.

Săptămâna trecută, România U 21 trebuia să joace un amical Anglia, dar meciul nu s-a mai disputat după ce în delegaţia englezilor au fost depistate două cazuri pozitive la testarea Covid-19 premergătoare deplasării în România.

Următoarea acţiune a reprezentativa Under 21 a României va fi un stagiu de pregătire în Spania. Acolo, tricolorii mici au două amicale programate , la 7 şi 9 octombrie, cu Suedia U20 şi Mexic U21.