România U21 – Germania U21, meciul care decide soarta românilor la EURO 2021

Publicat: 30 mart. 2021, 08:30, de Irina Maria Mari, în SPORT , ? cititori
România U21 – Germania U21, meciul care decide soarta românilor la EURO 2021

România U21 – Germania U21 este ultimul meci al Naționalei „mici” la Campionatul European U21. Echipa României U21 întâlnește reprezentanta Germaniei, favorita la câștigarea grupei.

Tricolorii mici speră să facă un meci bun și să obțină punctele necesare pentru a ocupa unul dintre primele două locuri și a se califica în fazele eliminatorii ale competiției.

În primele două meciuri din grupă România a făcut egal cu Olanda, 1-1 și a învins Ungaria cu 2-1. În urma acestor rezultate, elevii lui Adrian Mutu au nevoie de o victorie cu Germania sau de un egal cu mai mult de 2 goluri înscrise, pentru a avea asigurată ieșirea din grupe și calificarea în fazele eliminatorii ale competiției.

Clasamentul grupei înainte de meciul cu Germania

Germania – 4 puncte / golaveraj 4:1

România – 4 puncte / golaveraj 3:2

Țările de Jos – 2 puncte / golaveraj 2:2

Ungaria – 0 puncte / golaveraj 1:5

România U21 s-a calificat la turneul final EURO 21 din Ungaria, din postura de lucky-looser, după ce a făcut parte din grupul celor mai bune locuri doi din faza grupelor de calificare.

Aceasta este al doilea turneu european consecutiv la care se califică România U21 după ce în urmă cu doi ani, în 2019 a reușit surpriza turneului și a ieșit din grupe, fiind eliminată în semifinale de Franța.

Partida dintre România U21 și Germania U21 se va disputa pe Bozsik Arena din Budapesta, un stadion cu o capacitate de 8.200 de locuri.

Lotul României U21 pentru EURO 2021

Portari: Andrei Vlad (FCSB), Marian Aioani (Chindia Târgoviște), Mihai Eșanu (Dinamo București)

Fundași: Ștefan Vlădoiu (Universitatea Craiova), Denis Haruț (FCSB), Alexandru Pașcanu (Ponferradina/Spania), Andrei Chindriș (FC Botoșani), Denis Ciobotariu (CFR Cluj), Radu Drăgușin (Juventus/Italia), Raul Opruț (AFC Hermannstadt), Radu Boboc (FC Viitorul)

Mijlocași: Marius Marin (AC Pisa/Italia), Marco Dulca (Chindia Târgoviște), Răzvan Oaidă (FCSB), Cătălin Itu (CFR Cluj), Darius Olaru (FCSB), Andrei Ciobanu (FC Viitorul), Olimpiu Moruțan (FCSB), Octavian Popescu (FCSB), Alexandru Cîmpanu (Universitatea Craiova), Alexandru Mățan (Columbus Crew/SUA)

Atacanți: George Ganea (FC Viitorul), Adrian Petre (UTA Arad).

Grupele EURO 2021

Grupa A: Ungaria, Germania, ROMÂNIA, Olanda

Grupa B: Slovenia, Spania, Cehia, Italia

Grupa C: Rusia, Islanda, Franța, Danemarca

Grupa D: Portugalia, Croația, Anglia, Elveția

Programul României U21 la Euro 2021

24 martie, 22:00: România – Țările de Jos (Olanda)

27 martie, 19:00: Ungaria – România

30 martie, 19:00: Germania – România

Dacă meciurile din grupe se joacă la finalul acestei luni, fazele eliminatorii, unde se vor califica primele două clasate din cele patru grupe, sunt programate între 31 mai și 6 iunie.