România U21 – Ungaria U21, meci cu încărcătură emoțională uriașă pentru tricolorii mici

Publicat: 27 mart. 2021, 09:00, de Irina Maria Mari, în SPORT , ? cititori
România U21 – Ungaria U21, meci cu încărcătură emoțională uriașă pentru tricolorii mici

România U21 – Ungaria U21 este al doilea meci al Naționalei „mici” la CE 2021. Echipa României U21 întâlnește reprezentanta țării gazdă, într-un meci care marchează o rivalitate de decenii între cele două țări vecine.

Tricolorii mici speră să facă un meci bun împotriva uneia dintre echipele care au evoluat cel mai mult în ultimii ani, mai ales unor investiții importante făcute de guvern.

România U21 s-a calificat la turneul final EURO21 din Ungaria, din postura de lucky-looser, după ce a făcut parte din grupul celor mai bune locuri doi din faza grupelor de calificare.

Aceasta este al doilea turneu european consecutiv la care se califică România U21 după ce în urmă cu doi ani, în 2019 a reușit surpriza turneului și a ieșit din grupe, fiind eliminată în semifinale de Franța.

În primul meci din grupă, împotriva Olandei, România a reușit să obțină un punct după ce a încheiat meciul al egalitate 1-1 cu reprezentanta Țărilor de Jos. Ambele goluri au fost marcate în prima repriză. În minutul 17 Schuurs, fundașul celor de la Ajax a marcat, cu o lovitură de cap, după un corner de pe dreapta.

Doar trei minute mai târziu, Andrei Ciobanu a egalat pentru România după o lovitură liberă de la 20 de metri, executată magistral la vinclu.

Partida dintre România U21 și Ungaria U21 se va disputa pe Bozsik Arena din Budapesta, un stadion cu o capacitate de 8.200 de locuri.

Lotul României U21 pentru EURO 2021

Portari: Andrei Vlad (FCSB), Marian Aioani (Chindia Târgoviște), Mihai Eșanu (Dinamo București)

Fundași: Ștefan Vlădoiu (Universitatea Craiova), Denis Haruț (FCSB), Alexandru Pașcanu (Ponferradina/Spania), Andrei Chindriș (FC Botoșani), Denis Ciobotariu (CFR Cluj), Radu Drăgușin (Juventus/Italia), Raul Opruț (AFC Hermannstadt), Radu Boboc (FC Viitorul)

Mijlocași: Marius Marin (AC Pisa/Italia), Marco Dulca (Chindia Târgoviște), Răzvan Oaidă (FCSB), Cătălin Itu (CFR Cluj), Darius Olaru (FCSB), Andrei Ciobanu (FC Viitorul), Olimpiu Moruțan (FCSB), Octavian Popescu (FCSB), Alexandru Cîmpanu (Universitatea Craiova), Alexandru Mățan (Columbus Crew/SUA)

Atacanți: George Ganea (FC Viitorul), Adrian Petre (UTA Arad).

Grupele EURO 2021

Grupa A: Ungaria, Germania, ROMÂNIA, Olanda

Grupa B: Slovenia, Spania, Cehia, Italia

Grupa C: Rusia, Islanda, Franța, Danemarca

Grupa D: Portugalia, Croația, Anglia, Elveția

Programul României U21 la Euro 2021

24 martie, 22:00: România – Țările de Jos (Olanda)

27 martie, 19:00: Ungaria – România

30 martie, 19:00: Germania – România

Dacă meciurile din grupe se joacă la finalul acestei luni, fazele eliminatorii, unde se vor califica primele două clasate din cele patru grupe, sunt programate între 31 mai și 6 iunie.