România va relua exporturile de carne şi animale vii către Turcia

Publicat: 22 mai 2024, 07:01, de Viorela Pitulice, în Agricultura , ? cititori
România va relua exporturile de carne şi animale vii către Turcia

Veste bună pentru crescătorii de animale din România. Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, marţi, la Ankara, reluarea exporturilor şi tranzitului cu carne şi animale vii în Turcia.

Turcia reprezintă o piață importantă pentru fermierii români, care n-au mai putut exporta animale vii de câțiva ani către această destinație. La bovine, de exemplu, exportul este suspendat din 2018.

„Este o oportunitate uriaşă pentru producătorii români de a avea acces la o piaţă imensă, dar în acelaşi timp vor putea stabili rute comerciale solide şi cu alte zone de interes din regiune şi Orientul Mijlociu”, a declarat Ciolacu, marți, la Ankara la declaraţiile de presă comune cu preşedintelui Turciei Recep Tayyip Erdoğan.

„Avem nevoie de astfel de măsuri pentru a ne atinge obiectivele ambiţioase pe care ni le-am propus în plan economic”, a mai declarat premierul.

Din delagația oficială a premierului român au făcut parte ministrul Agriculturii Florin Barbu, precum și ședul ANSVSA Alexandru Bociu.

Potrivit datelor statistice, România are în prezent un efectiv de aproximativ 12 milioane de capete de ovine, din care undeva la 1,5 milioane merg la export în țări terțe.