Românii care poartă numele Sfântului Mare Mucenic Gheorghe nu îşi vor mai serba onomastica mâine

Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, sărbătorit în fiecare an la 23 aprilie, este unul dintre cei mai iubiţi sfinţi din calendarul ortodox. Anul acesta însă a fost „mutat” pe 25 aprilie. 

Data de 25 aprilie coincide cu a doua zi de Sfintele Paşti. Sunt vizați aproape un milion de români care își serbează onomastica de Sfântul Gheorghe, potrivit basilica.ro.

Reprezentanții Bisericii Ortodoxe Române explică motivul acestei schimbări, și anume că ziua respectivă coincide cu Sfânta și Marea Sâmbătă, iar atunci când sărbătorirea sfinților mari este în Vinerea Mare sau Sâmbăta Mare această sărbătoare este transferată a doua zi de Paști.

Atenția spre lucrarea mântuitoare a Domnului Iisus Hristos

Anul acesta, ziua de pomenire a Sfântului Mare Mucenic Gheorghe coincide cu Sfânta și Marea Sâmbătă, zi în care credincioșii ortodocși de pretutindeni sunt chemați să-și îndrepte atenția spre lucrarea mântuitoare a Domnului Iisus Hristos săvârșită în această zi, în care a stat cu trupul în mormânt, dar cu sufletul S-a coborât în iad și a eliberat de acolo sufletele drepților ținute până atunci în întuneric, apoi a deschis raiul, făcându-l accesibil tuturor celor ce vor crede în El”, a explicat pentru basilica.ro Arhim. Chiril Lovin, coordonatorul Departamentului Carte de cult al Patriarhiei Române, şi slujitor la Mănăstirea Antim din Capitală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...