Românii cu stil de viață „activ și sănătos” pot primi bani de la stat pentru asta

O inițiativă legislativă le-ar permite românilor care fac sport într-un cadru organizat să-și deducă această cheltuială, în limita a aproape 2.000 de lei, anual. Prevederea a primit deja aviz pozitiv din partea Consiliului Legislativ.

Propunerea legislativă „pentru încurajarea unui stil de viață activ și sănătos” își propune modificarea Codului Fiscal, mai exact își propune „deductibilitatea fiscală a abaonamentelor pentru facilitățile specifice practicării sportului și educației fizice în scop de întreținere, profilactic sau terapeutic, în limita a 400 de euro anual”.

Reprezentanții Consiliului Legislativ reproșează faptul că inițiatorii nu au prevăzut și un impact bugetar și mai arată faptul că pe agenda Consiliului se află deja mai multe propuneri legislative având drept obiect modificarea sau completarea Codului Fiscal, motiv pentru care recomandă dezbaterea concomitentă a acestora.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...