Mesajul Asociației Române a Băncilor pentru românii care scot bani în disperare

Asociația Română a Băncilor transmite că „orice neliniște cu privire la asigurarea de numerar este total nejustificată”. Toate instituțiile bancare din țară asigură numerar atât în lei, cât și în euro.

Mesajul a fost transmis de Asociație în contextul faptului că în spațiul public s-au vehiculat informații potrivit cărora mai multe filiale bancare ar fi rămas fără valută disponibilă din cauza cererii crescânde din partea refugiaților ucrainieni. „Chiar dacă cererea pe piața valutară a crescut în ultimele zile din cauza valului mare de refugiați care solicită numerar în lei sau în euro, toate băncile din România au resursele necesare pentru a face față situației”, este mesajul Asociației Române a Băncilor.

Instituția recomandă persoanelor care vor să efectueze schimb valutar sau să retragă sume mari de bani să își facă o programare din timp la băncile la care apelează.

Îndemnăm românii la încredere și responsabilitate

„Instituțiile de credit s-au organizat să acopere continuu cererea suplimentară determinată de solicitările venite în principal ca urmare a crizei refugiaților din Ucraina. Băncile au și asigură numerarul solicitat în euro, alimentarea fiind constantă pentru că au prevăzut că ar putea exista o cerere mai crescută”, a transmis Asociația Română a Băncilor, într-un răspuns oferit economedia.ro. „Orice neliniște cu privire la asigurarea de numerar este total nejustificată.

Îndemnăm românii la încredere și responsabilitate și suntem alături pentru soluționarea oricăror eventuale aspecte, la fel cum s-a întâmplat pe toată durata crizei de sănătate. Sistemul bancar din România este solid și rezilient și funcționează la parametri normali”, mai evidențiază Asociația Română a Băncilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Tânăr de 33 de ani, dispărut subit de patru zile din...

Familia tânărului a apelat la Poliție, dar până acum pe site-ul IGPR numele acestuia nu figurează la persoane dispărute. Cotidianul Puterea a fost contactat astãzi...