Mesajul Asociației Române a Băncilor pentru românii care scot bani în disperare

Publicat: 04 mart. 2022, 14:30, de Puterea.ro, în ECONOMIE , ? cititori
Mesajul Asociației Române a Băncilor pentru românii care scot bani în disperare

Asociația Română a Băncilor transmite că „orice neliniște cu privire la asigurarea de numerar este total nejustificată”. Toate instituțiile bancare din țară asigură numerar atât în lei, cât și în euro.

Mesajul a fost transmis de Asociație în contextul faptului că în spațiul public s-au vehiculat informații potrivit cărora mai multe filiale bancare ar fi rămas fără valută disponibilă din cauza cererii crescânde din partea refugiaților ucrainieni. „Chiar dacă cererea pe piața valutară a crescut în ultimele zile din cauza valului mare de refugiați care solicită numerar în lei sau în euro, toate băncile din România au resursele necesare pentru a face față situației”, este mesajul Asociației Române a Băncilor.

Instituția recomandă persoanelor care vor să efectueze schimb valutar sau să retragă sume mari de bani să își facă o programare din timp la băncile la care apelează.

Îndemnăm românii la încredere și responsabilitate

„Instituțiile de credit s-au organizat să acopere continuu cererea suplimentară determinată de solicitările venite în principal ca urmare a crizei refugiaților din Ucraina. Băncile au și asigură numerarul solicitat în euro, alimentarea fiind constantă pentru că au prevăzut că ar putea exista o cerere mai crescută”, a transmis Asociația Română a Băncilor, într-un răspuns oferit economedia.ro. „Orice neliniște cu privire la asigurarea de numerar este total nejustificată.

Îndemnăm românii la încredere și responsabilitate și suntem alături pentru soluționarea oricăror eventuale aspecte, la fel cum s-a întâmplat pe toată durata crizei de sănătate. Sistemul bancar din România este solid și rezilient și funcționează la parametri normali”, mai evidențiază Asociația Română a Băncilor.