Românii infectați cu coronavirus vor putea cere urna mobilă la alegerile locale

Președintele Autorității Electorale Permanente (AEP), Constantin-Florin Mitulețu-Buică, susține că persoanele infectate cu coronavirus, atât cele aflate în carantină sau izolare, cât și cele din spitale, vor putea vota la alegerile locale solicitând urna mobilă.

„Vor putea să ceară urna specială, denumită urnă mobilă în termeni populari. Îşi vor exercita dreptul la vot în condiţii normale, pentru că Institutul Naţional de Sănătate Publică a comunicat că portul măştii de către ambele persoane diminuează aproape la maximum această răspândire a virusului”, a declarat Mituleţu-Buică într-un interviu acordat Agerpres.

Șeful AEP a precizat că vor fi condiții speciale doar pentru bolnavii de coronavirus aflați în secțiile de terapie intensivă, unde se vor lua măsuri de siguranță suplimentară.

„Condiţii speciale ar fi create doar pentru persoanele care se află la terapie intensivă, pentru că acolo se află un mediu diferit şi va trebui să fie purtat combinezonul acela şi luate toate măsurile de siguranţă. În rest, nu există o problemă de răspândire a virusului, indiferent că ne ducem în alte secţii din spitale sau la domiciliul acestor persoane”, a susţinut preşedintele AEP.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole