Romario revine pe teren la 58 de ani! La ce echipă va evolua legendarul fotbalist brazilian

Publicat: 17 apr. 2024, 14:11, de Filon Stan, în SPORT , ? cititori
Romario revine pe teren la 58 de ani! La ce echipă va evolua legendarul fotbalist brazilian
Romario revine pe teren la 58 de ani

Veste nebună din Brazilia, acolo unde celebrul Romario a anunțat că va reveni pe terenul de fotbal, la vârsta de 58 de ani! Legendarul fotbalist va reveni pe gazon pentru a-și ajuta echipa de suflet, aflată într-o situație foarte dificilă.

Așadar, Romario revine pe teren, la vârsta de 58 de ani, după cum a anunțat pe rețelele sociale. Legenda reprezentativei Brazilei, campion mondial în anul 1994, a explicat și motivul pentru care a luat această decizie. Vrea să dea o mână de ajutor clubului său de suflet, pe care de altfel îl și conduce.

Romario revine pe teren la 58 de ani

Romario, fostul mare jucător de la PSV Eindhoven, Barcelona și Valencia, și-a încheiat cariera în 2009. El va îmbrăca tricoul echipei América din Rio de Janeiro, clubul pe care îl prezidează din ianuarie şi sub culorile căruia a jucat pentru scurt timp în 2009, în campionatul diviziei secunde a statului Rio de Janeiro (Campeonato Carioca Serie A2), care începe în luna mai şi se încheie în august.

Clubul fondat în 1904 traversează o gravă criză economică, iar Romario a simțit că trebuie să dea o mână de ajutor. Și nu este singurul motiv. Celebrul fotbalist vrea să joace alături de fiul său, atacantul Romarinho, care a semnat în martie. El a făcut marele anunț prin intermediul rețelelor de socializare.

„Nu voi evolua tot campionatul, dar voi juca câteva meciuri cu echipa inimii mele şi îmi voi îndeplini un ultim vis: să joc alături de fiul meu”, a explicat Romario, pe Instagram. Evident, fostul mare jucător va avea salariul minim, care oricum va fi donat echipei pentru care va evolua.

Legendarul atacant brazilian se menține într-o formă fizică foarte bună datorită meciurilor de fotbal pe plajă pe care le joacă foarte des cu prietenii săi.

Romario a fost un fotbalist legendar. Crescut de Vasco da Gama, acesta a ajuns în fotbalul european în 1988, la gruparea olandeză PSV Eindhoven. A mai evoluat la FC Barcelona, Flamengo, Valencia, Fluminense, Al Sadd (Qatar), Miami FC, Adelaide United (Australia) și America Football Club. S-a retras în 2009.

Este campion mondial cu naționala Braziliei în 1994. A mai câștigat cu echipa națională 3 Copa America și o Cupă a Confederațiilor. A înscris de 55 de ori în 71 de selecții în tricoul brazilienilor.