Un fotbalist din „Generatia de Aur”, șantajat cu un clip video

Publicat: 02 mart. 2024, 21:14, de Victor Scarlat, în SPORT , ? cititori
Un fotbalist din „Generatia de Aur”, șantajat cu un clip video

Un fotbalist cunoscut din „Generația de Aur”, Ioan Ovidiu Sabău, a fost șantajat cu un clip video „compromițător” în care apare fiica lui. Cazul a ajuns la Tribunal și s-a lăsat cu închisoare.

Ioan Ovidiu Sabău a fost șantajat cu suma de 25.000 euro de către un bărbat din Cluj, Niculai Vasile Stoian. Acesta susținea că are un videoclip compromițător cu fiica fotbalistului.

Fiica lui Ioan Ovidiu Sabău a renunțat, în urmă cu cinci ani, la religia pe care o are tatăl său, care face parte din cultul „Martorii lui Iehova”. Problemele au început după ce fiica lui Ioan Ovidiu Sabău ar fi înregistrat un material video în care a vorbit de rău acest cult. Ulterior, clipul a ajuns în mâinile bărbatului care ulterior l-a șantajat pe Sabău.

S-a ajuns până acolo încât, în februarie 2023, individul l-a urmărit până acasă pe Ioan Ovidiu Sabău, reușind să vorbească cu el.

O zi mai târziu, individul i-a cerut fostului fotbalist să cumpere un teren de 25.000 de euro pentru a nu face publice materialele video compromițătoare.

Ioan Ovidiu Sabău a apelat la Tribunal

Ioan Ovidiu Sabău l-a dat în judecată pe bărbatul din Cluj care îl șantaja. Tribunalul a decis până la urmă ca inculpatul să fie condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare.

Instanța va contopi pedepsele de 1 an şi 6 luni închisoare şi 2 ani și 2 luni de închisoare, aplicate prin prezenta, respectiv 1 an închisoare, aplicată prin Sentința penală din 16.01.2023 a Judecătoriei Cluj-Napoca, definitivă la data de 25.05.2023 prin decizia a Curţii de Apel Cluj, urmând a aplica inculpatului pedeapsa cea mai grea de 2 ani și 2 luni închisoare, la care se va adăuga 10 luni închisoare, reprezentând sporul obligatoriu de o treime din totalul celorlalte pedepse (1/3 din 2 ani şi 6 luni închisoare), pedeapsa rezultantă fiind de 3 ani închisoare”, se arată în decizia instanței din Cluj.